Ξεκινώντας το 1987 από τη λακκόπετρα αχαΐας, ο Ανδρέας Πετρόπουλος δημιούργησε μια κτηνοτροφική μονάδα μεταποίησης γάλακτος προσφέροντας γιαούρτια και τυροκομικά εξαιρετικής ποιότητας. Σήμερα, με τον Νίκο Πετρόπουλο ως δεύτερη γενιά, το όνομα αυτό συνεχίζει να προσφέρει μια σειρά από αγνά προϊόντα με μια υψηλή αισθητική παρουσίασης, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο κατάστημα που, μετά τα Εξάρχεια, μόλις άνοιξε ένα δεύτερο σημείο στα Βριλήσσια.

 

Ο Νίκος, ως τεχνολόγος τροφίμων, έχει βάλει τη δική του επιστημονική σφραγίδα για να συνδυάσει όλες εκείνες τις αξίες της παράδοσης με την ποιότητα που μένει αναλλοίωτη. Εδώ θα βρεις ρυζόγαλο που αρωματίζεται με γνήσια μαστίχα Χίου και η γεύση του αποκτά μια μοναδική δροσιά, κρέμα βανίλιας με essense από τον λoβό Μαδαγασκάρης και κρέμα σοκολάτα με αυθεντική Belgium Chocolate που αλλάζει όλη την εμπειρία.

 

Araxos Dairy

 

Οι χειροποίητες παρασκευές δίνουν κι αυτές τη δική τους μοναδικότητα, π.χ. στο εμβληματικό πλέον στραγγιστό γιαούρτι αλλά και στο μοναδικό γιαούρτι σε τσαντίλα σε μεταφέρει στην εποχή που οι νοικοκυρές του χωριού έφτιαχναν με τα χεράκια τους τα καλύτερα, για να τα προσφέρουν στην οικογένειά τους. Στα Araxos Dairy θα δεις τις τσαντίλες από 100% βαμβακερό ύφασμα να κρέμονται στραγγίζοντας το γιαούρτι στα ειδικά ψυγεία και δεν γίνεται να αντισταθείς σε αυτό το μοναδικό προϊόν–με γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή μέλι– αλλά και μια άκρως θρεπτική προσθήκη στην καθημερινή διατροφή σου.

 

Στο εργαστήριο των Araxos Dairy παρασκευάζεται και ένα μοναδικό gelato από φρέσκο γάλα και κρέμα γάλακτος παραγωγής τους, φρέσκα φρούτα και premium ξηρούς καρπούς που εισάγονται από την Ιταλία. Ανάμεσα στις γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις είναι οπωσδήποτε το σορμπέ μάνγκο –δροσερό και vegan–, η πλούσια βελγική σοκολάτα αλλά και η σοκολάτα με τόνκα, ενώ αν θέλεις μια πιο παραδοσιακή πρόταση, το γιαούρτι με αγριοκέρασο και το καϊμάκι είναι στα must try. Τα Araxos Dairy είναι μια νότα παράδοσης που μετά το κέντρο της Αθήνας έρχονται και στα βόρεια προάστια. 

 

Διδότου 30, Εξάρχεια, 210 362 7949/ Λεωφ. Πεντέλης 96 & Π. Μπακογιάννη 1, Βριλήσσια, 210 6095015 

Social: araxosdairy

Οδηγός Γεύσης