Το Ateniese, που ξέρει από dolce vita, έχει ετοιμάσει κάτι μαγικό για τις γιορτές και το αφιερώνει σε όλους εμάς που αγαπάμε το καλό φαγητό και την ιταλική κουλτούρα. Στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Βεντήρη 7, το ιταλικό στέκι μάς καλεί να ζήσουμε μια μοναδική γιορτινή εμπειρία και ο σεφ Κωνσταντίνος Κωστόπουλος έχει δημιουργήσει δύο ξεχωριστά εορταστικά μενού για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, που υπόσχονται να σας αφήσουν αξέχαστες αναμνήσεις.
Την ημέρα των Χριστουγέννων το ταξίδι ξεκινά με ραβιόλι γεμιστά με καπνιστή μοτσαρέλα και κρέμα παρμεζάνας, ενώ το λαβράκι ποσέ με σάλτσα σαμπάνιας και λαχανικά εποχής συνδυάζει τα αρώματα της θάλασσας με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Για τους λάτρεις των πιο «στεριανών» γεύσεων, το φιλέτο μοσχαριού με σάλτσα κόκκινου κρασιού και πουρέ από λευκή τρούφα κλέβει τις εντυπώσεις και το γεύμα ολοκληρώνεται με το παραδοσιακό πανετόνε με μασκαρπόνε και καραμελωμένα φουντούκια.
Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το μενού του Ateniese επιφυλάσσει εκπλήξεις που δημιουργούν το καλύτερο φινάλε για τη χρονιά που τελειώνει. Η αρχή γίνεται με μια βελούδινη βελουτέ κάστανο με κρέμα μανιταριών και τραγανό προσούτο, ενώ ακολουθούν τα φρέσκα τορτελίνι γεμιστά με κολοκύθα και σάλτσα φασκόμηλου, μια πραγματική γεύση ιταλικού χειμώνα. Το στήθος πάπιας με γλάσο πορτοκαλιού και πουρέ σελινόριζας είναι ιδανικό για την περίσταση, ενώ η σοκολατένια μους με γκανάς καραμέλας και τραγανό μπισκότο αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ο ζεστός και κομψός χώρος του Ateniese ντύνεται στα γιορτινά του, φιλοξενεί τις live μουσικές των Rafael Aristotelous και Constantina Zomeni και δημιουργεί ένα σκηνικό που σε ταξιδεύει στην ιταλική «dolce vita» με γεύσεις, αρώματα και στιγμές που κάνουν αυτές τις μέρες αξέχαστες.
Βεντήρη 7, περιοχή Χίλτον 211 418 9115
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0