Αυτό το σαββατοκύριακο στο Ζάππειο θα βρεις τις καλύτερες μπίρες του κόσμου

Όσοι επισκεφτούν την Έκθεση Ζυθογνωσίας που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μπίρες υψηλής ποιότητας

LIFOTEAM 11.10.2016 | 11:58

 

Οι φίλοι της μπίρας αλλά και όσοι θέλουν να μυηθούν στον κόσμο της θα πάρουν καλή γεύση στην 3η Έκθεση Ζυθογνωσίας που θα διεξαχθεί στις 15 και 16 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, μια έκθεση αφιερωμένη στις μπίρες υψηλής ποιότητας. Απευθύνεται σε ζυθόφιλους καταναλωτές και σε επαγγελματίες από τους χώρους της εστίασης και της εμπορίας ποτών. Όλοι σχεδόν οι τύποι μπίρας θα είναι παρόντες, ενώ μερικές πρωτότυπες και άκρως ενδιαφέρουσες γευστικές δοκιμές θα πλαισιώσουν την έκθεση, όπως για παράδειγμα οι «Μπίρες εσοδείας και παλαίωσης» και «Greek beers vs rest of the world».

 

Επίσης, συμμετέχουν οι περισσότεροι Έλληνες μικροζυθοποιοί, κάποιοι μάλιστα κάνοντας το ντεμπούτο τους, καθώς ο αριθμός των μικροζυθοποιείων πολλαπλασιάζεται σε όλη τη χώρα. «Οι επισκέπτες μας έρχονται για να δοκιμάσουν και όχι για να πιουν, γιατί η γευστική παλέτα στον χώρο της μπίρας είναι τεράστια και οι ευκαιρίες να δοκιμάσει κάποιος τα λιγότερο γνωστά προϊόντα είναι τελικά σπάνιες» λέει ο Ντίνος Στεργίδης από την εταιρεία Vinetum, διοργανώτρια της έκθεσης. Τη γεύση στη "Ζυθογνωσία" θα καλύψει ο σεφ Ηλίας Σκουλάς
(FoodMafia Restaurant, Γλυφάδα), ο οποίος θα παρουσιάσει για πρώτη φορά 6 λιχουδιές street food από το μενού του νέου του εστιατορίου Burgers and Buns, που θα ανοίξει στην Αθήνα τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

 

Info:

Η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ και η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ και για τις δυο μέρες.
Σημειώνεται ότι στην είσοδο οι επισκέπτες θα λαμβάνουν κατάλογο των εκθετών και ένα ειδικό ποτήρι δοκιμής μπίρας με το οποίο θα μπορούν να δοκιμάζουν μπίρες.

Την Κυριακή 16/10 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης (13:30 - 14:30) με θέμα το παγκόσμιο φαινόμενο της μικροζυθοποιίας