Στο νούμερο 3 της Λεβέντη στο πάντα κοσμικό Κολωνάκι υπάρχει ένας χώρος με θεατράλε ατμόσφαιρα που σε προκαλεί να καθίσεις σε κάποιο από τα τραπέζια του και να ακουμπήσεις την πλάτη σου στα χρυσά καθίσματα. Η τολμηρή αισθητική που συνδυάζει νότες παριζιάνικου μπιστρό και νεοϋορκέζικου steakhouse με skeleton λεπτομέρειες είναι ένα στοίχημα που κέρδισε το Brutus πατώντας πόδι –με την καλή έννοια– στη συμβατική άποψη περί σχεδιαστικής αρμονίας.
Κι έπειτα είναι και το άλλο στοίχημα, αυτό της γεύσης, που επίσης κέρδισε, δημιουργώντας έναν χώρο για fine κρεατοφαγία. Οι κοπές παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και η αριστοτεχνία στη διαχείριση και το μαγείρεμα ακόμα και των πιο premium επιλογών είναι μια ιστορία που δίνει μαθήματα γεύσης.
Από ένα ελληνικό σατομπριάν ωρίμασης 40 ημερών μέχρι μια μπριζόλα wagyu flank από ζώο που τρέφεται μόνο με ελιές, όλα τα κρέατα είναι μια γαστρονομική αποκάλυψη που συνδυάζεται με τα sides της επιλογής σου – μπορείς να διαλέξεις πουρέ πατάτας, λαχανικά, μέχρι και mac ‘n’ cheese, αν θέλεις πιο έντονη την αμερικανική φιλοσοφία στο πιάτο σου.
Μην παραλείψεις το αρμένικο κεμπάπ που σε παίρνει από την ευρωπαϊκή γαστρονομία και σε ταξιδεύει στην Ανατολή. Τα ορεκτικά του Brutus έρχονται να σε προετοιμάσουν κατάλληλα με προτάσεις όπως το πεϊνιρλί με γλυκό προβολόνε και χαβιάρι, η σαλάτα με μανιτάρια, πεκορίνο με τρούφα και βινεγκρέτ Dijon ή η απλή, φαινομενικά, burrata με ψητές τομάτες και κονσομέ από κόκκινα φρούτα.
Τα κρασιά της λίστας συνοδεύουν τα πιάτα σου όπως ακριβώς πρέπει, απογειώνοντας κάθε μπουκιά από τα premium κρέατα μέσα από ένα μοναδικό pairing. Για το τέλος, η τάρτα με σοκολάτα γάλακτος και φρούτα του δάσους είναι η πρόταση που ολοκληρώνει την εμπειρία που θα ζήσεις στο Brutus. Όλα αυτά σε ένα σκηνικό που μοιάζει να έχει προσγειωθεί στο κέντρο της Αθήνας για να κάνει εντύπωση, και το καταφέρνει πολύ καλά. Ένας χώρος με ισχυρή άποψη που δεν γίνεται να σου φανεί αδιάφορος.
Λεβέντη 3, 210 7240453
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0