H ιστορία του καφέ ξεκινάει στο μακρινό παρελθόν και μαζί της ξεκινάει η ιστορία ενός ονόματος που συνδέεται με την τέχνη του καβουρδίσματος. H Caffè L’Antico, μία από τις πιο παλιές ιταλικές οικογενειακές εταιρείες roaster, ιδρύθηκε το 1909 και από τότε έχει κατακτήσει τον κόσμο με τους καφέδες που παράγει και διανέμει.  

 

Εκλεκτοί κόκκοι από τη Βραζιλία, το Βιετνάμ, την Κόστα Ρίκα, την Κολομβία και το Περού –μέσα από συνεργασίες που ξεπερνούν τα 80 χρόνια σταθερής σχέσης– εισάγονται απευθείας από τις χώρες προέλευσης, διαλέγονται με μεγάλη προσοχή και ψήνoνται για 18 λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι μια μεγάλη σειρά από blends υψηλής ποιότητας που φτάνουν σε 48 χώρες σε όλο τον κόσμο για να μπορούμε να τους απολαμβάνουμε όχι μόνο σε κάποια από τα καλύτερα café αλλά και στο σπίτι, αφού μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων πωλούνται και στη λιανική αγορά.

 

Caffè L’Antico
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Η Caffè L’Antico λαμβάνει συνεχώς διεθνείς πιστοποιήσεις ανάμεσα στις οποίες και η Industry 4.0 Certification που αφορά τη χρήση των νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση του επιχειρηματικού μοντέλου και τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας. Μάλιστα, η εταιρεία είναι το μοναδικό roastery καφέ σε ολόκληρη την επαρχία της Μόντενα και από τα πρώτα στην Ιταλία που πέτυχε αυτόν τον στόχο.

 

Αποκλειστικός συνεργάτης της Seven Beans που διαθέτει 8,5 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα φυτείας στην Ινδία, ο Caffé L’Antico διακρίθηκε στην κατηγορία «100 Italian Excellences of 2024» από το Forbes και, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ITC SRL-Caffè L’Antico, dr. Dante Cagliari, για τη διάκριση αυτή, «αποτελεί το απτό αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς, της δέσμευσης και της αφοσίωσης όλης της ομάδας και αντικατοπτρίζει τη συνεχή δέσμευσή μας να επιτύχουμε τη μέγιστη ικανοποίηση των πελατών μας».

 

Caffè L’Antico
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Το κάστρο Erri, μία από τις σημαντικότερες ιστορικές κατοικίες της επαρχίας της Μόντενα που χτίστηκε το 1490 και ανήκει στην οικογένεια από τον 18ο αιώνα, αποτελεί το έμβλημα του Caffè L’Antico και είναι το μέρος όπου οι πελάτες έρχονται σε επαφή όχι μόνο με μια αισθητηριακή εμπειρία της γεύσης και της μυρωδιάς αλλά και της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού.

 

Αυτό το κομμάτι του πολιτισμού φέρνει στην καθημερινότητά μας η εταιρεία Goddcoffee ως επίσημος και αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και στην Κύπρο του ιταλικού οίκου. Συνεργαζόμενη με τις μεγαλύτερες εταιρείες μηχανών καφέ, καλύπτει όλες τις ανάγκες των κλάδων HORECA, OFFICE, HOME και προσφέρει σε όλους εμάς που αγαπάμε τον καφέ μια μαγική εμπειρία αισθήσεων με ιστορία ενός αιώνα.

 

www.goddcoffee.gr

Instagram: @caffeelanticogreece

Facebook: Caffè L'Antico 

eshop.goddcoffee.gr

Οδηγός Γεύσης