Ας είμαστε ειλικρινείς, όσο κι αν απολαμβάνεις τις γκουρμέ βραδιές σε εστιατόρια με art de la table και πιάτα degustation, πάντα σε συγκινεί η ελευθερία που σου χαρίζει το φαγητό στο χέρι. Αυτό που λέμε «βρόμικο», street food ή όπως αλλιώς θες είναι μια οικεία συνήθεια που όλοι έχουμε λατρέψει, ειδικά μετά από επικά ξενύχτια που κατέληξαν μπροστά σε μια καντίνα.
Το The Canteen, μετά την Πάτρα, ήρθε και στη Μηλιώνη στο Κολωνάκι για να μας θυμίσει ακριβώς αυτή την απελευθέρωση απ’ όλους τους τύπους και την αληθινή ευχαρίστηση του να τρως νόστιμο, και ψαγμένο στη συγκεκριμένη περίπτωση, φαγητό δρόμου. Το μενού που επιμελείται ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, executive chef του The Artist, είναι ένας συνδυασμός γαστρονομικών συνταγών σε εκδοχή street.
Ίσως ξεκινήσεις από ένα κλασικό «βρόμικο» –το Dirty είναι σάντουιτς με διπλό 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ζαμπόν, edam, crispy onion, και μαγιονέζα– για να συνεχίσεις με την ανακάλυψη των γεύσεων που δεν πίστευες ότι θα έβρισκες σε μια καντίνα. Ανάμεσα στα must try οι επιλογές που σερβίρονται σε καψαλισμένο ψωμάκι μπριός, όπως το Chicken Pesto με crispy φιλέτο κοτόπουλο, παναρισμένο με τη μυστική συνταγή The Canteen, ή το λαχταριστό Cheesy με διπλό smashed μοσχαρίσιο μπιφτέκι και cheddar sauce.
Άπαιχτα και τα μπέργκερ, που βγαίνουν σε δύο εκδοχές, και με κοτόπουλο και με μπιφτέκι. Το μενού περιλαμβάνει από classic hot dog μέχρι σάντουιτς με σιγομαγειρεμένη πανσέτα και κοτομπουκιές σε διαφορετικές εκδοχές –τα truffle nuggets τα σπάνε– αλλά και vegan επιλογές εξίσου λαχταριστές.
Στημένο για να εξυπηρετεί τις καθημερινές στιγμές πείνας –τότε που θέλεις κάτι στο χέρι, αλλά να είναι και ποιοτικό– και φυσικά τις after drink στάσεις, αφού μένει ανοιχτό από το απόγευμα μέχρι νωρίς το πρωί, το The Canteen είναι εκείνη η γαστρονομική γωνιά που ξυπνά μέσα σου την πιο αυθεντική πλευρά απόλαυσης του φαγητού.
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0