O μοναχός με το χαρακτηριστικό ράσο με την κουκούλα (ή αλλιώς cappuccio) κυκλοφορεί πάντα κρατώντας έναν αχνιστό καφέ στο χέρι. Μάλιστα, έχοντας ξεκινήσει από τον Νέο Κόσμο, βρίσκεται πλέον και στην Καισαριανή για να μας καλωσορίσει σε έναν ακόμα χώρο όπου ο καφές είναι υπόθεση ιερή.

 

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το άρωμα των φρεσκοκομμένων κόκκων που μυρίζουν από μακριά, αποκαλύπτοντας ένα γευστικό, πλούσιο χαρμάνι που θα ξυπνήσει τις αισθήσεις σου με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Γι’ αυτό οι «πιστοί» κυκλοφορούν με το πορτοκαλί κυπελλάκι στο χέρι ή –όσοι έχουν περισσότερο χρόνο –απολαμβάνουν τον καφέ τους στα τραπεζάκια της Ηλίας Ηλιού και της Φορμίωνος.

 

Ως γνήσιος Ιταλός, ο Cappuccio, εκτός από εκπληκτικό espresso, φτιάχνει και το κατάλληλο colazione για να τον συνοδεύσεις. Τα αυθεντικά panini πρωταγωνιστούν με ολόφρεσκα υλικά που συνδυάζονται σε λαχταριστές συνταγές για κάθε στιγμή της ημέρας. Αυθεντικά ιταλικά αλλαντικά αλλά και ποιοτικά τυριά συνδυάζονται όπως ακριβώς πρέπει για ένα χορταστικό και νόστιμο γεύμα στο χέρι.

 

Cappuccio Italian inspired coffee and snacks

 

Η κουζίνα του Cappuccio είναι γεμάτη ξεχωριστές πρώτες ύλες που μπορείς να συνδυάσεις κατά βούληση για να δημιουργήσεις το γεύμα που θέλεις, ενώ οι baristi φροντίζουν να σου ετοιμάσουν έναν απολαυστικό espresso, σε όποια εκδοχή κι αν προτιμάς.

 

Ταγμένο να έχει μια θέση για όλους, το Cappuccio προσφέρει και healthy επιλογές, όπως τα δροσερά μπολ με γιαούρτι και super foods, ενώ δεν γίνεται να αντισταθείς στα αριστοτεχνικά πεϊνιρλί και τα καλτσόνε που σε χορταίνουν χωρίς να σε βαραίνουν.

 

Το Cappuccio είναι η πρωινή, μεσημεριανή, απογευματινή στάση –ανάλογα με το πρόγραμμά σου– για καφέ και κολατσιό που σε κάνει να νιώθεις ότι η Ιταλία είναι πιο κοντά απ’ όσο φαίνεται. 

 

Ηλία Ηλιού 30, Νέος Κόσμος 210 9010092 / Φορμίωνος 79, Καισαριανή, 210 7010019

Facebook: Cappuccio café

Instagram: cappuccio_gr

Οδηγός Γεύσης