Comal ονομάζεται το παραδοσιακό σκεύος που χρησιμοποιείται για την παρασκευή των τορτίγιας στη μεξικάνικη κουζίνα. Αυτό από μόνο του δείχνει την εξειδίκευση που υπάρχει στο νέο-bar restaurant του Γιάννη Λουκάκου.

 

Ο γνωστός σεφ (Ψωμί & Αλάτι, Alio, Alio Pizzeria) παρουσιάζει το τέταρτο κατά σειρά εστιατόριό του που είναι αφιερωμένο στη μεξικανική παράδοση, και μάλιστα σε μία από τις πιο core εκδοχές που θα συναντήσεις στη γευστική σκηνή της Αθήνας. 

 

Comal

 

Το Comal, αποφεύγοντας τόσο τα διακοσμητικά κλισέ όσο και τις συνηθισμένες tex-mex αναφορές, μας χαρίζει μια αυθεντικά νόστιμη εμπειρία εμπνευσμένη από το Μεξικό, αλλά με την παρεΐστικη διάθεση που ταιριάζει στη δική μας συνήθεια. Στο μενού, όπου εναλλάσσονται κλασικές και πειραγμένες επιλογές, θα βρεις σαλάτες, ωμά, ζεστά ορεκτικά, do it yourself tacos και ζουμερές επιλογές από τη robata – πρέπει να δοκιμάσεις την καταπληκτική Caesar με το μαρούλι baby gem που έχει καψαλιστεί στη robata.

 

Στα must try και τα tacos με μελιτζάνα και mole από αμύγδαλο, το ζουμερό καλαμάρι με salsa macha και το χοιρινό carnitas που λιώνει στο στόμα καθώς συνδυάζεται με τις λαχταριστές σάλτσες που ξυπνούν τον ουρανίσκο. 

 

Comal

 

Η γευστική εμπειρία στο Comal ολοκληρώνεται με κάποιο από τα εμπνευσμένα κοκτέιλ που επιμελήθηκε η ομάδα του The bar in front of the bar (BART): margarita σε εξαιρετικές κλασικές και signature εκδοχές, Paloma και άλλα θεματικά κοκτέιλ όπως το Pico De Gallo, εμπνευσμένο από την κλασική salsa. 

 

Το Comal είναι μια νέα πρόταση που θα απολαύσεις είτε στα σκαμπό του πανέμορφου μπαρ είτε σε κάποιο από τα λίγα τραπέζια του χώρου. Η cozy ατμόσφαιρα που σχεδίασε ο Χάρης Λουρίδας μας μεταφέρει στο Μεξικό, παίζοντας με τα ζεστά χρώματα, τον φωτισμό, τα patterns και τα textures των υλικών. Προσεγμένες γεύσεις, ιδιαίτερα κοκτέιλ και uplifting μουσική σε ένα νέο στέκι που εύκολα μπαίνει στη λίστα με τα αγαπημένα σου.

 

Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, 211 750 8216 

Facebook: Comal.Athens

Instagram: comal.athens

Οδηγός Γεύσης