Η επαφή με τη θάλασσα είναι κομμάτι της φύσης μας, μέρος του DNA μας. Στο Ε/Γ Ταξιδεύοντας εδώ και είκοσι χρόνια βρίσκουμε όλη αυτήν τη φρεσκάδα της αρμύρας και κάθε φορά αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε ένα οικείο μέρος που μας ταιριάζει. Αυτό το επιβατηγό πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του το 2002 και πλέον είναι κλασικός προορισμός ψαροφαγίας. Εκείνο που πέτυχε το Ταξιδεύοντας ήταν να φέρει στην καθημερινότητά μας τις γεύσεις αυτές και να μας παρουσιάσει τους θησαυρούς της θάλασσας μέσα από πιάτα εξαιρετικής νοστιμιάς.
Ο σεφ Ιορδάνης Ηλιάδης που επιμελείται το μενού τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργεί συνταγές που τιμούν την αυθεντική θαλασσινή κουζίνα – άλλωστε, το Ταξιδεύοντας είναι αφιερωμένο σε αυτό το είδος. Το αληθινά φρέσκο ψάρι (όπως λένε οι άνθρωποι του μαγαζιού, «τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπούν στη θάλασσα») πρωταγωνιστεί και φυσικά έχεις την ευκαιρία να επιλέξεις μόνος σου εκείνο που επιθυμείς.
Από λούτσους και μπάφες μέχρι μπαρμπούνια και ροφούς και από λιθρίνια και τσιπούρες μέχρι συναγρίδες και φαγγριά, στο Ταξιδεύοντας καταφθάνουν καθημερινά ολόφρεσκοι οι καρποί της θάλασσας και μαγειρεύονται με τέχνη ώστε να διατηρήσουν αναλλοίωτη τη φρεσκάδα και την ιδιαίτερη γεύση τους.
Εκτός από τα κάρβουνα, που χαρίζουν μια μοναδική γεύση, θα βρεις καθημερινά μαγειρευτές προτάσεις, όπως το φρικασέ με ψάρι μέρας, οι σαρδέλες μπουρδέτο, το λαβράκι «Ταξιδεύοντας» και τα αχνιστά μύδια. Φυσικά, η εποχικότητα παίζει τον πρώτο ρόλο και κάθε τόσο η κάρτα ανανεώνεται με νέες γευστικές εκπλήξεις, ανάλογα με τις διαθέσεις της ίδιας της φύσης.
Δίπλα στα πιάτα μπορείς να επιλέξεις δροσερές σαλάτες, αλίπαστα ή καπνιστά μεζεδάκια και, φυσικά, χειροποίητες αλοιφές. Εξαιρετικές και οι προτάσεις με βιολογικά όσπρια που συνοδεύουν αποκλειστικά τα ψάρια ημέρας, δημιουργώντας έναν άκρως θρεπτικό και γευστικό συνδυασμό.
Η ποιότητα στις πρώτες ύλες παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη τη γευστική εμπειρία. Επιλέγοντας προσεκτικά κάθε λεπτομέρεια, η ομάδα του Ταξιδεύοντας καταφέρνει να αναδείξει τον παραγωγικό πλούτο της Ελλάδας, στηρίζοντας ταυτόχρονα μικρούς παραγωγούς από την Καβάλα έως την Κρήτη. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στην οινική λίστα, η οποία ανανεώνεται για να ταιριάζει απόλυτα με τις θαλασσινές γεύσεις και να απογειώνει τη νοστιμιά τους. Εξαιρετική και η συλλογή από τσίπουρα και ούζα που δημιουργεί ξεχωριστές στιγμές, καθώς συνδυάζεται με τα ψαρικά και θαλασσινά.
Σε δύο σημεία, στο Κερατσίνι και στη Νέα Ερυθραία, βρίσκουμε μια ατμόσφαιρα αυθεντικής φιλοξενίας που ξύπνα νησιωτικές αναμνήσεις και μια αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο φυσικό σου περιβάλλον. Εκεί όπου η ελληνική θάλασσα και οι θησαυροί της τιμώνται όπως τους αξίζει.
Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, 210 4324368
Ευαγγελιστρίας 36, Νέα Ερυθραία, 210 6201572
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0