Το Εστιατόριο – Εκλεκτή Κουζίνα «To Τουρλού», βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια στον όμορφο πεζόδρομο Κορίνθου, μεταξύ Χαριλάου και Τούμπας. Μεταφέρθηκε εδώ την άνοιξη του 2021, έχοντας ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του στην ευρύτερη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης για μία τετραετία. Κέρδισαν, λοιπόν, ένα μεγάλο στοίχημα κι έχτισαν έναν από τους πιο φιλόξενους χώρους.
Ήταν το 2017, όταν ο Ηλίας και η Νικολέττα, αν και οι δυο άσχετοι με το χώρο της εστίασης, τόλμησαν να αλλάξουν επαγγελματικούς προσανατολισμούς και να μετουσιώσουν την αγάπη τους για τις γεύσεις σε ένα μικρό μεζεδοπωλείο –οινοπαντοπωλείο στην Παπαναστασίου.
Όταν αποφασίζεις να πας κόντρα στα τετριμμένα πρέπει να είσαι ικανός να μυήσεις τους ανθρώπους στο καινούργιο που τους προσφέρεις. Ο Ηλίας κι η Νικολέττα το έχουν πετύχει.
Όσοι τους έχουμε γνωρίσει παραμένουμε εντυπωσιασμένοι με το πάθος τους για τη μαγειρική και την αγάπη τους γι’ αυτό που κάνουν. Οι γεύσεις είναι ο τρόπος τους να επικοινωνούν με τον κόσμο.
Η αίσθηση της φιλοξενίας που διαθέτουν είναι αυτή που δημιουργεί το απόλυτα φιλικό κλίμα στο μαγαζί, για γνωριμίες που μεταμορφώνονται σε μακροχρόνιες φιλίες, από εκείνες που ξεκινάνε με ένα ποτήρι κρασί και ανάλαφρες συζητήσεις ακούγοντας jazz και rock’roll από τα ηχεία!
Το περιβάλλον είναι ένα από τα δυνατά του χαρτιά, με την ψηλοτάβανη, φωτεινή σάλα, και μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα που απορρέει από την προσωπική τους αισθητική, αφού χτισμένο και διακοσμημένο στην κυριολεξία από τον Ηλία και τη Νικολέττα είναι αποτέλεσμα αγάπης, προσωπικού στίγματος και τόλμης.
Διανύει την πιο ώριμη δημιουργικά περίοδό του, καθώς η κουζίνα του, ισορροπεί μεταξύ παράδοσης και σύγχρονων τεχνικών. Το μενού είναι φανερά επηρεασμένο από τα ταξίδια τους και από τη Σάμο, που είναι ο τόπος καταγωγής τους. Η σημασία που δίνουν στις τοπικές κι εποχικές πρώτες ύλες εκφράζουν τόσο το μαγειρικό τους ιδίωμα όσο και την εμμονή τους με την ποιότητα.
Το μπιφτέκι προβατίνας και ο χειροποίητος ξινόχοντρος σταρένιος τραχανάς -σαμιώτικη σπιτική συνταγή- δένουν αρμονικά με πιάτα θαλασσινών και δημιουργικά χορτοφαγικά πιάτα, που αποτελούν βασικό κομμάτι των γευστικών τους προτάσεων, όπως η ρεβυθάδα με πορτοκάλι και δεντρολίβανο, βλήτα τσιγαριστά με μαύρους γίγαντες Καστοριάς και η μοναδική φακοσαλάτα. Στα πιάτα ημέρας, θα ανακαλύψεις μόνο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά ανάλογα με την εποχή σε μοναδικές και σίγουρα όχι συνηθισμένες εκτελέσεις.
Στον Ηλία άλλωστε αρέσουν οι πειραματισμοί με ψάρια «παρεξηγημένα» κι εκτός μαγειρικής τάσης, όπως η παλαμίδα, ο κολιός, η γόπα.
Οι γευστικές τους αναζητήσεις δεν σταματούν στο φαγητό. Εδώ θα βρεις πάνω από 50 ετικέτες ξεχωριστών εμφιαλωμένων κρασιών -αφιλτράριστων και βιολογικών από όλη την Ελλάδα καθώς και μπίρες από μικρές ζυθοποιίες. Τη λίστα κρασιών έχει επιμεληθεί ο γιος τους Κωνσταντίνος με σπουδές στο κρασί, ο οποίος έχει πάντα μια πρόταση για σας.
Μετά από έξι χρόνια παρουσίας στον χώρο της εστίασης, το εστιατόριο Εκλεκτή Κουζίνα «To Τουρλού», όχι μόνο έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη μας με την ποιότητα, τη δημιουργικότητα και το μεράκι των ιδιοκτητών του, αλλά συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα τιμώντας τον χαρακτηρισμό Εκλεκτή Κουζίνα.
Τουρλού γεύσεων και μουσικής στο πιάτο σου, ένα ακαταμάχητο μπέρδεμα που ήρθε για να μείνει, φευγάτο και καλλιτεχνικό τόσο όσο να μην το βάλεις στη λίστα με τόσα υπόλοιπα που έχεις γνωρίσει, σε κρατάει σε εγρήγορση αφού ως τώρα δε φοβήθηκε τις νέες πινελιές και τις απαιτούμενες αλλαγές ώσπου να φτάσει στο σήμερα και είναι εδώ ικανό να καλύψει κάθε γούστο.
Το Τουρλού, Κορίνθου πεζόδρομος,
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2311 289878
Ωράριο: Τρίτη – Κυριακή 13.30 – 01.30
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0