Ένα φαγητό και ένα κοκτέηλ για τη πιο ζεστή μέρα του Αυγούστου

Παγωμένη σούπα από την Ισπανία και ένα κοκτέηλ με καρπούζι.

Μ.Μ. 29.8.2013 | 16:25

 

Αν πρέπει να μαγειρέψετε κάτι σήμερα, τότε προτείνουμε να είναι ένα φαγητό που για την παρασκευή του δεν χρειάζεται να ανάψετε φούρνους. Έχουμε αρκετή ζέστη και χωρίς τις αναμμένες εστίες της κουζίνας.

Ένα φαγητό και ένα κοκτέηλ για τη πιο ζεστή μέρα του Αυγούστου

 

Γκασπάτσο (συνταγή για δύο άτομα) 

 

Θα χρειαστούμε: 4 ντομάτες μετρίου μεγέθους, πολύ καλής ποιότητας, τις οποίες θα αποφλοιώσετε, θα αφαιρέσετε τα σπόρια και θα κόψετε σε μικρά καρέ / 1 μεγάλο αγγούρι που θα αποφλοιώσετε, θα αφαιρέσετε τα σπόρια και θα ψιλοκόψετε σε μικρά καρέ / 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ / 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο / 3 ποτήρια χυμό ντομάτας / 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο / Χυμό από μισό λεμόνι / Λίγο ξύδι από κόκκινο κρασί / Αλάτι, πιπέρι και λίγα φρέσκα βότανα ψιλοκομμένα όπως βασιλικό, ρίγανη.

 

Αφού κρατήσουμε μια μικρή ποσότητα από όλα τα λαχανικά που ψιλοκόψαμε, βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μύλο ή πολύμίξερ και αλέθουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή υφή. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Η γεύση της σούπας βελτιώνεται όσο πιο πολύ παραμένει στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, δοκιμάζουμε το αλάτι, αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά που κρατήσαμε σε κάθε μπολ. Τελειώνουμε με παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

Ένα φαγητό και ένα κοκτέηλ για τη πιο ζεστή μέρα του Αυγούστου

 

Ένα Βloody Mary με καρπούζι

 

Ζητήσαμε από τον barman Δημήτρη Γιακουμάκη να μας προτείνει ένα κοκτέηλ που ταιριάζει με αυτόν τον καιρό και έφτιαξε ειδικά για μας μια παραλλαγή του κλασικού Βloody Mary που κάνει χρήση χυμό από καρπούζι στη θέση της ντομάτας.

 

Αν αποφασίσετε να το φτιάξετε θα χρειαστείτε: 90ml χυμό από καρπούζι / 30ml χυμό λάιμ / 60ml βότκα αρωματισμένη με σέλινο. / 20ml μέλι σε υγρή μορφή / 10ml σιρόπι με τσίλι

 

Βάζουμε όλα τα υλικά σε σέηκερ με πάγο και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε σε ποτήρι και γαρνίρουμε με φέτες καρπούζι.

 

Ένα φαγητό και ένα κοκτέηλ για τη πιο ζεστή μέρα του Αυγούστου

Καλή επιτυχία!