Το Fillo κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην ελληνική κουζίνα. Είναι εκείνο το ζυμάρι που θυμίζει τη φροντίδα της γιαγιάς, της παλιάς νοικοκυράς που βάζει τα δυνατά της χέρια μέσα στη λεκάνη και ζυμώνει με πάθος για να φτιάξει την πίτα της ημέρας. 

 

Όλες αυτές οι εικόνες αναβιώνουν στο Fillo όπου καθημερινά ψήνονται παραδοσιακές πίτες που έρχονται από διαφορετικά μέρη του τόπου μας και περιέχουν αγνά εποχικά υλικά της ελληνικής φύσης. 

 

Χορτόπιτα με τσουκνίδες Λάρισας, σπανακοτυρόπιτα Αμπελώνα Λάρισας, κοτόπιτα ζαγορίτικη, κασερόπιτα με φρέσκια τομάτα και ζαμπονοκασερόπιτα Ιωαννίνων, χορτοτυρόπιτα με αρωματικά χόρτα Ιωαννίνων, κολοκυθοτυρόπιτα τριπολιτσότικη και κιμαδόπιτα Φλώρινας είναι κάποιες από τις νοστιμιές που εναλλάσσονται καθημερινά, ανάλογα με την εποχικότητα, στο νούμερο 11 της Βουλής, τη νέα διεύθυνση του Fillo, που σκορπάει τα αρώματά του σε όλο το κέντρο.

 

Fillo
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Μαζί με την πίτα σου θα πιεις απολαυστικό καφέ για ένα τέλειο πρωινό ξεκίνημα ή για το διάλειμμα που θέλεις μέσα στην ημέρα. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τις γλυκές δημιουργίες που φτιάχνονται στο εργαστήρι του Fillo, όπως η πορτοκαλόπιτα, η μηλόπιτα, η σοκολατόπιτα, το ραβανί, η καρυδόπιτα, ο πολίτικος χαλβάς με κράνμπερις και, φυσικά, το σπιτικό κέικ σε διάφορες γεύσεις.

 

Εκτός από τις πίτες, που είναι σήμα κατατεθέν, οι επιλογές περιλαμβάνουν συνταγές για κάθε γούστο, όπως μπαγκέτες, σαλάτες και healthy bowls για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. 

 

Κάθε πρόταση έχει μια φροντίδα ξεχωριστή και μοσχομυρίζει αγνότητα και ελληνική παράδοση. Γιατί στη δική μας κουλτούρα κάθε γεύση φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις και έχει στόχο να ευχαριστήσει τους καλεσμένους. Αυτή η ιδέα βρίσκεται πίσω από το Fillo και κάνει τη διαφορά σε ό,τι κι αν δοκιμάσεις.

 

Βουλής 11, 210 3215373

Facebook: Fillo στο Σύνταγμα

Instagram: fillo_sto_syntagma

Οδηγός Γεύσης