Tο Kick πριν από λίγα χρόνια έδωσε μια κλοτσιά, σπρώχνοντας την Κυψέλη ένα βήμα πιο πέρα, και τώρα φέρνει έναν ακόμα λόγο για να βρεθούμε στην αγαπημένη γειτονιά της Αθήνας. To Flake είναι το αδερφάκι του Kick που στεγάζει τις γεύσεις και τις διατροφικές ανησυχίες της ομάδας με έναν τρόπο που θυμίζει φούρνο, αλλά στην εκδοχή της 3d generation.

 

Με το πορτοκαλί χρώμα να κυριαρχεί στις βιτρίνες του και την απλότητα της σκανδιναβικής φιλοσοφίας να σε ξεκουράζει, το Flake άνοιξε τις πόρτες του σχεδόν δίπλα στο μεγάλο του αδελφάκι –ανάμεσά τους βρίσκεται μόνο ο πεζόδρομος της Σπετσοπούλας– και από τη στιγμή που το έκανε η γειτονιά γέμισε μυρωδιές φρεσκοφουρνισμένου ψωμιού και γεύσεων που βασίζονται στην εποχικότητα και στη φρεσκάδα.

 

Flake microbakery: Το microbakery που φτιάχνει καθημερινά νοστιμιές για όλους
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου

 

Στον κατάλογο θα βρεις τις προτάσεις που έχεις αγαπήσει στην κουζίνα του Kick αλλά και μια σειρά από επιλογές βασισμένες στο ψωμί – υπάρχει κανείς που δεν το λατρεύει; Τα προζυμένια καρβέλια με αλεύρι ολικής άλεσης και πίτουρο γίνονται βάση για τα πρωινά του Flake, αλλά πωλούνται και μόνα τους, για να τα απολαύσεις στο σπίτι με τον τρόπο που θέλεις. Οι δημιουργίες, γλυκές και αλμυρές, αποτελούν όλες μια ξεχωριστή ερμηνεία του τι σημαίνει brunch και σε προκαλούν να δοκιμάσεις προτάσεις που όλες έχουν αυτό το κάτι που κάνει τη διαφορά. 

 

H babka με την πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης, η φοκάτσια με φέτα και ντοματίνια, το μπριός με σύκο και κρέμα πατισερί αλλά και το φανταστικό avocado toast του Flake είναι στα must try – τουλάχιστον γι’ αρχή, αφού εδώ όλα αξίζουν μια δοκιμή. Οι vegan και vegetarian επιλογές είναι κι αυτές εξίσου δυνατές και κατέχουν τη δική τους περίοπτη θέση στον κατάλογο. Άλλωστε, το Flake είναι το microbakery που φτιάχνει καθημερινά νοστιμιές για όλους, δίνοντας τη δική του εκδοχή στην έννοια του φούρνου της γειτονιάς.

 

Flake microbakery: Το microbakery που φτιάχνει καθημερινά νοστιμιές για όλους
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου

 

Σποράδων 24, Κυψέλη, Instagram: flake.athens

Οδηγός Γεύσης