O Φιλέας Φογκ, ο ήρωας του Ιούλιου Βερν, έκανε τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες και απέδειξε ότι όλα μπορούν να συμβούν αν έχεις αληθινό πάθος για να τα πραγματοποιήσεις. Εμπνευσμένος από αυτήν τη βόλτα στον πλανήτη, το Fogg άνοιξε πριν από λίγες μέρες, βρίσκεται δίπλα στο metro Μοναστηράκι σε έναν χώρο που έχει θέα στην Ακρόπολη και μια ατμόσφαιρα κοσμοπολίτικη, όπως ταιριάζει στην όλη ιδέα. 

 

To Fogg είναι pop-up δημιούργημα του εμβληματικού Roof Top Hyper AstroBar και ήρθε να παρουσιάσει ένα μενού με αναφορές στις κουζίνες του κόσμου, ενώ το ελληνικό στοιχείο διατηρεί τον πρωταγωνιστικό του ρόλο. Ο σεφ Γρηγόρης Γιαννόπουλος δημιουργεί πιάτα που έχουν μια ενδιαφέρουσα οπτική πάνω σε κλασικές γεύσεις και κυρίως βασίζονται στα εποχικά προϊόντα της ελληνικής φύσης και σε τεχνικές της σύγχρονης μαγειρικής τέχνης.

 

Fogg
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Η πατατοσαλάτα με καπνιστό χέλι, αυγά πέστροφας, κατσομπούσι και kewpie mayo, το ραγού με μοσχαρίσιο μάγουλο, μπουγκατίνι, αρσενικό Νάξου και πούδρα φραγκόσυκου, αλλά και γλυκά όπως η μους χαμομηλιού με μέλι, παστέλι και κηρήθρα εσπεριδοειδών είναι ανάμεσα στις γαστρονομικές εκπλήξεις του Fogg που συνοδεύονται από μια εκλεκτή λίστα κρασιών και εξίσου δημιουργικά κοκτέιλ.

 

Ο χώρος, άνετος και φωτεινός, με στοιχεία σκανδιναβικού design και πράσινα φυτά να δίνουν ένταση στις γήινες αποχρώσεις, συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην απόλαυση κάθε στιγμής που θα ζήσεις εδώ. Ειδικά τις γιορτινές μέρες το Fogg γίνεται μια πρόταση που έχει όλα όσα επιθυμείς, ενώ ταυτόχρονα σε παρασύρει σε ένα ταξίδι στον κόσμο. Μόνο βιάσου γιατί δεν θα βρίσκεται για πολύ στο κέντρο της Αθήνας.

 

Ερμού 78 & Αθηνάς 2, 6936 972629, 210 3254699

Οδηγός Γεύσης