Tο να αναζητάς να πιεις έναν πραγματικά καλό καφέ είναι σαν να ψάχνεις ένα απλό μαύρο ρούχο που όμως δύσκολα βρίσκεις έτσι όπως το θέλεις. Θέλω να πω ότι μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά ο καλός καφές είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, γι’ αυτό και κάποια ονόματα ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος. 

 

Τo Foyer espresso bar είναι ένας χώρος, ένα hub καλύτερα, όπου συγκεντρώνονται καθημερινά οι coffee lovers για να απολαύσουν την τέχνη, την ιεροτελεστία, τη γεύση, όλα αυτά μαζί μέσα από ένα φλιτζάνι espresso. Ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε το 2015 στο κέντρο της Αθήνας και από πέρσι βρίσκεται στο Παγκράτι και μοιράζεται και από εκεί το πάθος και τον ενθουσιασμό του Μάκη και του Γιώργου, των δυο αδελφών που βρίσκονται πίσω από το concept.

 

Ποιο είναι το concept; Μα να μπορείς να δοκιμάζεις specialty καφέδες από τα καλύτερα roasteries του κόσμου, και μάλιστα με μια λογική που ακολουθεί την εποχικότητα κάθε σοδειάς. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνα οι επιλογές αλλάζουν ώστε να γεύεσαι ό,τι καλύτερο από τις πιο βιώσιμες και καινοτόμες φυτείες του κόσμου. Μονοποικιλιακοί με διαφορετικές επεξεργασίες και ξεχωριστές χώρες προέλευσης περιμένουν να σε ταξιδέψουν σε μια γευσιγνωσία που αλλάζει τον τρόπο που βλέπεις τη συνήθεια του καφέ. 

 

Foyer espresso bar
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Οι πιο ψαγμένοι απολαμβάνουν στο Foyer κάποιες high end ποικιλίες, από το reserve menu κάθε μήνα, ενώ στην ανοιχτή κουζίνα παρασκευάζονται ολόφρεσκα γλυκά, κέικ και buns για να συνοδεύσεις το ρόφημά σου.

 

Εξαιρετικά ενημερωμένο είναι και το retail section, όπου θα βρεις ιδιαίτερους καφέδες, εξοπλισμό και ειδικές εκδόσεις. Όλα αυτά μπορείς να τα προμηθευτείς και στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Foyer espresso bar, αλλά, αν θέλεις να ζήσεις μια εμπειρία γεμάτη αρώματα και γεύσεις, πρέπει να βάλεις το 2 της Βρυάξιδος στην καθημερινή σου διαδρομή. 

 

Βρυάξιδος 2, Παγκράτι 

www.foyerespressobar.com 

Facebook: Foyer Espresso Bar

Instagram: foyer.espressobar

Οδηγός Γεύσης