Αυτή η καραντίνα που, φεύγοντας, άφησε πίσω της συντρίμμια, άφησε και μερικά διαμάντια. Το Φridda γεννήθηκε τον Δεκέμβρη του ’21 –καραντινάτο δημιούργημα– και ανταποκρίθηκε στην ανάγκη που όλοι είχαμε για στιγμές απλές, αυθεντικά ευχάριστες, χωρίς δήθεν και σίγουρα μακριά από τυπικότητες και επισημότητες. 

 

Ένα greek bistro που παίρνει την ελληνική γεύση και την ξεζουμίζει για να αποδείξει ότι καλύτερα από εδώ δεν θα βρεις πουθενά. Τοπικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς σε διάφορα μέρη της χώρας ενώνουν τη μοναδικότητα της καταγωγής τους και συνθέτουν συνταγές που τρώγονται και πίνονται με αίσθημα εθνικής και γευστικής υπερηφάνειας.

 

Φridda Greek Bistro
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Τι να πρωτοδοκιμάσεις; Τη σαλάτα Μποστάνι με μαυρομάτικα, χόρτα εποχής και dressing μοσχολέμονο; Το ριζότο γεμιστά με βολάκι Άνδρου; Όλη η ελληνική παράδοση συγκεντρώνεται σε νόστιμα, έξυπνα πιάτα που εύκολα συνοδεύουν το κρασί ή το κοκτέιλ σου. Must try και το καρπάτσιο μοσχάρι παστουρμά με κρέμα γραβιέρας και ντομάτα αλλά και οι κροκέτες με κόκορα παστιτσάδα με κρέμα φέτας που «ξαναγράφει» την κερκυραϊκή γαστρονομική κληρονομιά.

 

Το Φridda καταφέρνει να αποτυπώσει και στα κοκτέιλ του το άρωμα της ελληνικής γεύσης. Δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις το Athenian Spritz με Otto’s Athenian Vermouth, που σε κάνει να νιώθεις ότι στο διπλανό τραπέζι πίνει βερμούτ ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Εξαιρετικό και το Tsipouro Apple Martini αλλά και το Metaxa in Summer Sour με Metaxa 7* σε μια άκρως καλοκαιρινή version, ενώ η ελληνική εκδοχή της μαργαρίτας με κουμκουάτ και κίτρο Νάξου είναι μια απόλαυση που σε δροσίζει the greek way.

 

Φridda Greek Bistro
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Το μπιστρό της Άνω Κυψέλης έχει στρώσει έξω τα τραπεζάκια του και κάνει την αρχή για μια νέα «πιάτσα» στην περιοχή που βάζεις αμέσως στις επιλογές της καθημερινής σου βόλτας.

 

Κρίσσης 50, 210 8614562

Facebook: Φridda Γκρίκ Μπιστρό

Instagram: friddabistro

Οδηγός Γεύσης