Αυτήν την Πέμπτη 30/1 από τις 7μ.μ. μέχρι και τις 11 μ.μ. οι Αμπελώνες Ζαχαριά σε συνεργασία με τον Γιώργο Χάψα θα βρίσκονται στο νέο after office στέκι της Ασκληπιού «Ασφαλώς και δεν πρέπει» για μια βραδιά γευσιγνωσίας των πληθωρικών κρασιών του κτήματος σε συνδυασμό με νόστιμα τάπας δια χειρός του σεφ..

 

Ο Γιώργος Χάψας, που έχει αφήσει το στίγμα του σε μερικές από τις πιο απαιτητικές κουζίνες και έχει ενορχηστρώσει πολλά διαφορετικά μενού με την ίδια ευκολία και το οινοποιείο της οικογένειας Ζαχαριά με τη μακρά και πληθωρική οινική ιστορία συνεργάζονται για πρώτη φορά κάτω από τη χαλαρή και φιλική στέγη του Ασφαλώς και δεν πρέπει.

 

Βραδιά γευσιγνωσίας και food pairing στο Ασφαλώς Και Δεν Πρέπει
Ο σεφ Γιώργος Χάψας.

 

Το αποτέλεσμα της σύμπραξης των τριών είναι ένα must-taste comfort πάντρεμα. Τρία νόστιμα πιάτα να τα πιεις στο ποτήρι και να τα φας με το χέρι συνοδεύουν τρία από τα best of κρασιά του οινοποιείου.

 

Η μυρωδάτη και σπάνια Κυδωνίτσα ευωδιάζει κυδώνι, ροδάκινο και πράσινα φρούτα και  βρίσκει το άλλο της μισό σε μια πρωτότυπη, αναπάντεχη και πεντανόστιμη σούπα με πρωταγωνιστή την σελινόριζα και ένα αναπάντεχο υλικό έκπληξη. Το ζουμερό ροζέ οινικό best seller Lexis gris sur lie είναι μια ωδή στο μοσχοφίλερο προικισμένο με γοητευτικά αρώματα ροδοπέταλων, φράουλας, ξύσμα μανταρινιού, ροδάκινου, φραμπουάζ, κερασιών και ψημένου ψωμιού και κάνει αμέσως γκελ με την μπρουσκέτα του σύκου, ανθότυρου και προσούτου. Τέλος το στιβαρό και σοφιστικέ Μαύρο εις το Κύβο, με το προχωρημένο χαρμάνι, αγιωργίτικο, merlot και μαυροδάφνη δένει τα φρουτώδη και ξηροκαρπάτα αρώματα του με το εξίσου δυνατό γευστικά ταρτάκι με γραβιέρα, λιαστή ντομάτα και chorizo.

 

Ασφαλώς και δεν πρέπει, Ασκληπιού 46, Εξάρχεια. Για κρατήσεις: 2103618205

Κόστος 22 ευρώ /ανά άτομο. 

Οδηγός Γεύσης