Στις Κουκουβάουνες, μια ιστορική γειτονιά της Αθήνας που κάποτε αποτελούσε προορισμό αναψυχής για τους Αθηναίους, το Γίδι έρχεται να ξυπνήσει μνήμες και να ζωντανέψει την αίγλη μιας άλλης εποχής. Εκεί όπου μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού σινεμά όπως ο Βέγγος και ο Αυλωνίτης γύρισαν εμβληματικές σκηνές και ο Στέλιος Καζαντζίδης τραγούδησε σε γνωστά ταβερνάκια της εποχής, το Γίδι βρήκε τον φυσικό του χώρο για να συνεχίσει την παράδοση με μια δόση νοσταλγίας και πολλές δόσεις αυθεντικότητας.
Η πέτρινη ταβέρνα του 1960, όπου στεγάζεται το Γίδι, είναι πραγματικά μια μηχανή του χρόνου που σε ταξιδεύει στις μέρες που οι παρέες ήταν δεμένες και τα γλέντια αυθόρμητα. Εδώ οι ταμπέλες και οι γαστρονομικοί τίτλοι μένουν στην άκρη γιατί το Γίδι δεν θέλει να εντυπωσιάσει, θέλει απλώς να σε κάνει να νιώσεις.
Και το πετυχαίνει μέσα από πιάτα που μοσχοβολούν παράδοση , τα οποία επιμελείται με πολλή αγάπη ο σεφ Βασίλης Ακρίβος. Φρυγαδέλι με συκώτι μοσχαρίσιο τυλιγμένο σε μπόλια και αντικριστό που ψήνεται όπως στην Κρήτη ή πρόβειο μπιφτέκι είναι κάποιες από τις γεύσεις που σε ξαφνιάζουν με τη νοστιμιά και την ειλικρίνεια της γεύσης τους. Μην παραλείψεις με τίποτα να απολαύσεις τις «πατάτες χάος», φορτωμένες με ρακλέτ και πικάντικο λουκάνικο, ενώ οι πιο τολμηροί θα λατρέψουν την πίτσα προβατίνας που συνδυάζει στοιχεία της ιταλικής κουζίνας με ελληνική ερμηνεία. Ο κατάλογος περιλαμβάνει και γεύσεις ψητές στα κάρβουνα − από ζουμερές μπριζόλες μέχρι ιδιαίτερες κοπές κρεάτων.
Στο Γίδι όλα κινούνται μεταξύ απλότητας και αυθεντικής φιλοξενίας: καλό φαγητό, κρασί και τσίπουρο που ρέουν άφθονα και στιγμές που σε κάνουν να ξεχνάς το ρολόι. Εδώ η ζωή είναι μια μικρού μήκους ταινία γεμάτη γεύση, γέλιο και παρέες. Γιατί, τελικά, είναι αλήθεια πως το φαγητό είναι μνήμες, και αυτή η ομάδα ξέρει να τις ξυπνάει ευχάριστα!
Λεωφόρος Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση 210 2828848
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0