Το Hams and Clams έχει γούστο, ποιότητα και θαλασσινή-κοσμοπολίτικη αύρα που σε σαγηνεύει. Ένα αυθεντικό oyster bar-restaurant, βγαλμένο από το Mέιν ή από τις παραλίες του Πόρτλαντ, που ο Παντελής Ζαρταλούδης με την υπόλοιπη ομάδα έφερε στην Αθήνα μετά από ένα ταξίδι του στη Βαρκελώνη. 

 

Στα 8 χρόνια της πορείας του –τα δύο πρώτα εκτός Πειραιά–, το Hams and Clams έχει δημιουργήσει το δικό του σταθερό πελατολόγιο και παραμένει μοναδικό στη γευστική σκηνή της πόλης, με έναν κατάλογο πλούσιο σε εξαιρετικές θαλασσινές επιλογές και μεγάλους πρωταγωνιστές τα οστρακοειδή. 

 

Σε μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα που εκπέμπει χαλαρά vibes αναδύονται οι μυρωδιές της θάλασσας, ενώ το γαστρονομικό ταξίδι έρχεται να ολοκληρώσει η μακροσκελής λίστα με τις exclusive οινικές ετικέτες από τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα, που φιγουράρουν στη walk-in κάβα. 

 

Hams and Clams
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/LIFO

 

Με την Εύα Φράγκου στη θέση της bar leader, τα κοκτέιλ του Hams and Clams είναι η απόλυτη απόλαυση του καλοκαιριού, ειδικά όταν βρίσκεσαι στη φανταστική βεράντα με θέα τα σκάφη της μαρίνας Ζέας. Ανάμεσα στις επιλογές που βγαίνουν από την ανδαλουσιανή μπάρα είναι η Smokey Margarita και το κλασικό Bloody Mary που απογειώνονται γευστικά με το κατάλληλο pairing γεύσεων. 

 

Αυτή η γευστική εμπειρία μεταφέρεται φέτος το καλοκαίρι στη νότια Πελοπόννησο, στην τοποθεσία του Navarino Bay. Στο junior store Hams and Clams θα απολαύσεις την εμπειρία του oyster bar καθημερινά από τις 18:00 έως τις 24:00.

 

Hams and Clams
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/LIFO

 

Το μενού είναι εμπλουτισμένο με γευστικές deli επιλογές, εμπνευσμένες από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ανατολική Ακτή της Αμερικής. Τα στρείδια έχουν τη δική τους περίοπτη θέση σε όλες τις εκδοχές που μπορείς να απολαύσεις. Θα τα βρεις ωμά ή ψητά, ενώ, αν θες να τα μοιραστείς με την παρέα, επίλεξε το Oyster Fiesta με τα ωμά Moscow που συνοδεύονται με χαβιάρι και sour cream, τα Pacific Ocean με μάνγκο και μαρμελάδα chilli ή τα τελείως απλά συνοδεία vodka Grey Goose. Άλλωστε, η φιλοσοφία του sharing είναι στα must του Hams and Clams, γι’ αυτό θα βρεις τόσες small bites και finger food επιλογές που μπορείς να τις συνοδεύσεις σε κάποιο εταιρικό event ή ένα after office drink. 

 

Όσο για τα θαλασσινά πιάτα, δεν γίνεται να αντισταθείς στον καλοψημένο μπακαλιάρο με πράσινο spicy κάρι, γάλα καρύδας και ρύζι στο πλάι ή στο φιλέτο φρέσκου ψαριού ημέρας με βελουτέ κρέμα παστινάκι και άγρια μανιτάρια. Οι ιδιαίτερες γεύσεις συνεχίζονται και στις raw bar επιλογές, όπως το ντελικάτο ταρτάρ τόνου με sriracha mayo και σάλτσα yusu - τρούφας. Όλα τα πιάτα είναι φτιαγμένα με υλικά από εκλεκτές πρώτες ύλες και όχι άδικα το Hams and Clams αποτελεί σταθερή γαστρονομική αξία του Πειραιά. Το Hams and Clams, που με τη speakeasy ατμόσφαιρα και το χαλαρό mood είναι μια όαση στην Αθήνα, τώρα φιλοξενεί μοναδικές γευστικές στιγμές και στο Navarino Βay, όπου είναι σαν να βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον.

 

Hams and Clams

 

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 210 4186683, Navarino Agora, Navarino Bay, Costa Navarino, Μεσσηνία

Facebook: HAMS & CLAMS

Instagram: hamsandclams

Οδηγός Γεύσης