«Εσύ πόσα παγωτά έχεις φάει μέχρι τώρα;» Αυτή δεν είναι μια ερώτηση που αφορά μόνο τα παιδιά ή, τουλάχιστον, δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Γιατί, όσο κι αν έχεις μεγαλώσει, το μέτρημα των παγωτών συνεχίζει να ορίζει το ελληνικό, ατελείωτο καλοκαίρι. Η Δωδώνη, που εδώ και 58 χρόνια συνοδεύει τα καλοκαίρια μας, γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτή η παιδική λαχτάρα παραμένει αναλλοίωτη και καταφέρνει να παγώνει τον χρόνο και να μας κάνει να νιώθουμε και πάλι πιτσιρίκια που διαγωνίζονται για το ποιος θα φάει τα περισσότερα παγωτά. 

 

Μάλιστα, αυτά τα παγωτά φτιάχνονται από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα, premium πρώτες ύλες, φρέσκα αυγά, εποχικά φρούτα, γνήσιους ξηρούς καρπούς και σοκολάτα υψηλής ποιότητας. Πιστή στις αξίες που τη διατηρούν ως μία από τις παλαιότερες ελληνικές εταιρείες παραγωγής παγωτού, η Δωδώνη παραμένει το αγαπημένο όνομα που συνδέεται με τις πιο αθώες και ταυτόχρονα τις πιο γευστικές στιγμές της ζωής μας. Και επειδή οι ενήλικες ανάγκες μας αναζητούν συνεχώς κάτι καινούργιο, δεν παύει να προσθέτει νέες γεύσεις σε μια λίστα που ξεπερνάει τις 200 προτάσεις από το 1967 έως σήμερα. 

 

Δωδώνη
Γκρι βανίλια Μαδαγασκάρης.

 

Στη σειρά των 47 επιλογών που θα μας βάλουν να μετράμε τα παγωτά μας και φέτος, η Δωδώνη προσθέτει δύο νέες vegan συνταγές που θα ενθουσιάσουν τους ice cream lovers ασχέτως των διατροφικών τους προτιμήσεων. Η γκρι βανίλια Μαδαγασκάρης με ρόφημα βρόμης, που αντικαθιστά το γάλα, και φυτικές ίνες, που αποτελούν το 50% των λιπαρών, προσφέρει μια αναπάντεχη γεύση, ενώ ταυτόχρονα παραμένει πηγή φυτικών ινών.

 

Ο ενεργός φυτικός άνθρακας με τις ευεργετικές του ιδιότητες ενισχύει αυτόν τον συνδυασμό που θα αποκτήσει φανατικούς οπαδούς. Το ίδιο υγιεινή και λαχταριστή είναι η Vegan Μόκα με έντονη τη γεύση του καφέ και νιφάδες από σόγια, ενώ όσοι αγαπούν το βρετανικό banoffee φέτος θα μετρούν τα παγωτά τους με τη νέα γεύση που συνδυάζει παγωτό μπανάνα, τραγανά κομμάτια μπισκότου Digestive και λαχταριστή ρίπλα από μπισκότο καραμέλας – αν θέλεις να απογειώσεις την απόλαυση, συνδύασέ το με κομμάτια φρέσκιας μπανάνας και σιρόπι butterscotch! Στα new entry θα βρεις και το άκρως φρουτένιο παγωτό –και όχι σορμπέ– μάνγκο με σιρόπι πορτοκάλι και κομμάτια πορτοκαλιού βουτηγμένα σε σιρόπι,  που θα παγώσει τον χρόνο, δροσίζοντάς κάθε στιγμή του καλοκαιριού.

 

Δωδώνη
Μάνγκο πορτοκάλι.

 

Σχεδόν έξι δεκαετίες τώρα, η Δωδώνη μάς χαρίζει απολαύσεις που θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια, διατηρώντας την παράδοση της αγνότητας και την αγάπη για συνταγές που συναρπάζουν, προκαλώντας ένα χαμόγελο ενθουσιασμού. Αυτό το χαμόγελο είναι ίσως η πιο αυθεντική, αυθόρμητη έκφραση χαράς που συνοδεύεται από τη νοστιμιά του αληθινού παγωτού.

 

www.dodoni.com.gr

Οδηγός Γεύσης