Στη γαστροταβέρνα ΙΑΜΑ μπορείς να ανακαλύψεις εγχώριες πρώτες ύλες και να αναθερμάνεις τη σχέση σου με παραδοσιακές συνταγές. Εκεί, τα πεϊνιρλί με κιμά, αυγό, σουμάκ αλλά και με ράχη παστουρμά, κρέμα φέτας και πιπεριά Φλωρίνης είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές.
Τις εντυπώσεις κερδίζουν τα χειροποίητα ποντιακά μαντί από τον ξυλόφουρνο. Στις σαλάτες, η κλασική ταμπουλέ αναβαθμίζεται με γκράνα, κενέλ γιαουρτιού και αγγούρι, ενώ η custom made επιλογή περιλαμβάνει μεσογειακές γεύσεις με ξινομυζήθρα Κρήτης και κουλούρι Θεσσαλονίκης.
Γιουβέτσι στον ξυλόφουρνο, χουνκιάρ μοσχαράκι, τραχανότο μανιταριών, κρητική καρμπονάρα με σκιουφιχτά είναι μόνο κάποια ενδεικτικά πιάτα που η δοκιμή τους θα σε πείσει ότι ο συνδυασμός της παράδοσης με το σύγχρονο ταιριάζει στον ουρανίσκο σου.
Στα highlights των γευστικών προτάσεων οι διάφορες μπρουσκέτες του ξυλόφουρνου με προζυμένιο ψωμί, όπως η βουκολική εκδοχή της με κρέμα ελληνικών τυριών, αυγά μάτια και χόρτα εποχής, αλλά και η εμπνευσμένη Αθηναϊκή με μπακαλιάρο, κολοκύθι, πατάτα, μαγιονέζα μυρωδικών.
Ο επίλογος είναι γλυκός και περιλαμβάνει από μηλόπιτα σπιτική με καβουρδισμένο κουκουνάρι, σταφίδες και παγωτό κανέλας μέχρι semifreddo μπακλαβά σε μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή.
Αγίου Αλεξάνδρου 30 & Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο, +30 2109833838
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0