Il Pazzo: Στα Γιάννενα φάγαμε αυθεντική Ναπολιτάνικη pizza σε ένα spot που αφηγείται τη δική του ιστορία
Ένα food spot που άλλαξε τη γευστική σκηνή της πόλης, ένα στέκι όπου επικρατεί ο αυθορμητισμός και η καλή διάθεση, μια μικρή ιστορία που συναντά την επιτυχία.
Τρεις φίλοι από την Καστοριά πάνε σε συναυλία του Μάλαμα στα Γιάννενα. Κάπου εκεί τους έρχεται σαν επιφοίτηση η απάντηση που έψαχναν καιρό σε σχέση με την αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού, πλεύσης, τρόπου ζωής, ακόμα και τόπου διαμονής. Αποφασίζουν να αφήσουν την Καστοριά, να εγκατασταθούν στα Γιάννενα και ανοίξουν ένα ναπολιτάνικο food spot για να προσφέρουν τις γεύσεις που αγαπάνε και οι ίδιοι. Και τότε αρχίζει το ψάξιμο, η εκπαίδευση και η τελειοποίηση μιας τέχνης με την οποία ουδεμία σχέση είχαν μέχρι τότε. Η συνέχεια αυτής της ιστορίας που ακούγεται πραγματικά σαν σενάριο ταινίας γράφεται στο Il Pazzo.
O Αποστόλης, ο Πάνος και ο Πέτρος είναι ερασιτέχνες κι αυτό ίσως να αποτελεί το μυστικό για να υλοποιήσεις το όνειρό σου με πάθος, αληθινή αγάπη, εντάξει και με λίγη τρέλα. Η πόλη των Ιωαννίνων τους τράβηξε με τη ζωντάνια και την ενέργεια που εκπέμπει και το Il Pazzo δημιουργήθηκε το 2019 για να καλύψει ένα κενό στη foodie σκηνή, απ’ την οποία έλειπαν αυθεντικές γεύσεις από τη Νότια Ιταλία. Αυτοδίδακτοι, με απόλυτη προσήλωση όμως, κατάφεραν να παρουσιάσουν την ναπολιτάνικη pizza με χειροποίητο ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης, στην πιο νόστιμη εκδοχή της, αλλά και συνταγές ζυμαρικών που σε ταξιδεύουν κατευθείαν στην Ιταλία.
Εξάλλου, τα ταξίδια των τριών φίλων στο εξωτερικό αποτελούν πηγή έμπνευσης για το μενού που επικεντρώνεται στη γαστρονομία της γειτονικής χώρας και η οποία είναι τόσο οικεία στη δικής μας καθημερινότητα.
Ανάμεσα στις προτάσεις που πρέπει να δοκιμάσεις είναι η Inferno με το ελαφρώς πικάντικο σαλάμι σπιανάτα, αλλά και η Black truffle με κρέμα μαύρης τρούφας, mozzarella fior di latte, παρμεζάνα, ποικιλία μανιταριών, φρέσκο θυμάρι και λάδι τρούφας. Πριν απ’ όλα όμως, πρέπει να γευτείς τη βασίλισσα του είδους, την απλή Margherita στην οποία σύμφωνα με τους Ιταλούς κρύβεται όλη η μαγεία και η αγνότητα του κεφαλαίου «pizza». Τα υλικά κάθε συνταγής έρχονται από την Ιταλία και προσφέρουν την αυθεντική ποιότητά τους σε κάθε πιάτο ενώ ο ξυλόφουρνος χαρίζει τη δική του μαγεία σε κάθε γεύση.
Στα ζυμαρικά θα βρεις το Ravioli Tartufo με κρέμα gorgonzola, παρμεζάνα και λάδι τρούφας, αλλά και το εξαιρετικό Linguine carbonara με αυγό, χοιρινή πανσέτα, παρμεζάνα και πιπέρι. Για να ολοκληρώσεις τη γευστική διαδρομή στο Il Pazzo θα δοκιμάσεις το αυθεντικό Τιραμισού ή το Cheesecake pistachio με κρέμα από φυστικία και κούλι από φρούτα του δάσους, ενώ στα must είναι και το συγκλονιστικό Ripieno con ciocco e mascarpone, δηλαδή γλυκό calzone στον ξυλόφουρνο με πραλίνα σοκολάτας, mascarpone, χειροποίητη καραμέλα και άχνη ζάχαρη.
Στημένο σε ένα παλιό πετρόκτιστο τριώροφο κτήριο μέσα στην παλιά αγορά των Ιωαννίνων, το Il Pazzo έγινε αυτό ακριβώς για το οποίο προοριζόταν. Ένα food spot που άλλαξε τη γευστική σκηνή της πόλης, ένα στέκι όπου επικρατεί ο αυθορμητισμός και η καλή διάθεση, μια μικρή ιστορία που συναντά την επιτυχία. Άλλωστε, μόλις άνοιξε το δεύτερο σημείο στο Ηράκλειο Κρήτης γιατί οι νόστιμες γεύσεις είναι σαν τα καλά νέα και πρέπει να διαδίδονται. Όσο για το όνομα – σημαίνει «τρελός»- δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού οι τρεις φίλοι ένωσαν ο καθένας την «τρέλα» του γράφοντας ένα σενάριο που συμβαίνει στην αληθινή ζωή και μάλιστα με happy end.
Θεοτοκοπούλου 26 Ηράκλειο – Κρήτη
Fb : ilpazzo heraklion
Insta : ilpazzoher
Ανεξαρτησίας 5-6, Ιωάννινα, 2651 079129
Facebook: @ilpazzopizza
Instagram: ilpazzopizza