"Ημέρες γαστρονομίας" στο Μουσείο Μπενάκη

"Ονομασία προέλευσης ελληνική"

LIFOTEAM 31.5.2013 | 15:30

"Ονομασία προέλευσης ελληνική" είναι ο υπότιτλος της πολυσυλλεκτικής εκδήλωσης που έγινε το τριήμερο 24-25-26 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη και είχε σαν θέμα την ελληνική γαστρονομία, ιδωμένη από πολλές πλευρές.

 

"Η εκδήλωση αναζητά τη σύγχρονη διατύπωση της ταυτότητας της ελληνικής γεύσης..." αντιγράφουμε. Η οργάνωση στόχευε, κατά τους διοργανωτές, στη συνεύρεση των διαφορετικών στοιχείων που συγκροτούν τη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία -παραγωγών, σεφ, διαφόρων φορέων, γευσιγνωστών, δημοσιογράφων, επισκεπτών...Υπήρχε αντιπροσωπευτική έκθεση προϊόντων, θεματικά αφιερώματα (όπως μανιτάρια, βιοδυναμική καλλιέργεια, το ελληνικό food bloging, γαστρονομικός τουρισμός κλπ), live cooking από chefs, παρουσίαση καινοτόμων πρωτοβουλιών στην παραγωγή, workshops που παντρεύουν γαστρονομία με αρχιτεκτονική, παρουσιάσεις, συζητήσεις κι ένα σωρό άλλα πράγματα.