Aν είχες έναν πολύ καλό φίλο που έχει ως χόμπι τον καφέ, τότε το σπίτι του μάλλον θα έμοιαζε με το Kaldi. Το καφεκοπτείο της Ιπποκράτους είναι ένας χώρος που μοσχομυρίζει φρεσκοαλεσμένους κόκκους και σου προσφέρει την εμπειρία του specialty μέσα από μια σειρά καφέδων που συνεχώς ανανεώνονται. 

 

Οι επιλογές είναι πολλές και έρχονται από διαφορετικές χώρες προέλευσης. Στην κατηγορία espresso το Kaldi φιλοξενεί περίπου 10 μονοποικιλίες, ο ελληνικός έχει τους δικούς του φανατικούς που προτιμούν τον κλασικό, τον dark ή κάποιο αρωματικό χαρμάνι, ενώ στις προτάσεις των καφέδων φίλτρου θα βρεις, εκτός από τα διαφορετικά καβουρδίσματα, και αρωματικά blends. Για τους πιο βιαστικούς, αλλά μερακλήδες, το Kaldi έχει και επιλογές σε κάψουλες με μονοποικιλιακούς –αναμεσά τους και ένας organic– καθώς και μια συλλογή από 20 ετικέτες τσαγιού που πρέπει να δοκιμάσεις.

 

Kaldi
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Κι εκεί που νομίζεις ότι έμαθες όλα όσα χρειάζεται για το Kaldi, έρχεται η δεύτερη ταυτότητά του, αυτή του café, που το κάνει ακόμα πιο αγαπημένο. Όλα όσα φιγουράρουν στο καφεκοπτείο μπορείς να τα απολαύσεις στα τραπεζάκια ή στους πάγκους που βρίσκονται πίσω από την τζαμαρία κι αυτό σημαίνει πως ο καφές που επιλέγεις κόβεται εκείνη την ώρα και σου σερβίρεται από την ομάδα του Kaldi, που ξέρει να σου προτείνει τον specialty που σου ταιριάζει. Ειδικά αυτές τις μέρες φιλοξενούνται ως guest ένας σπάνιος Panama Geisha και ένας Anaerobic Aethiopia που αξίζει να δοκιμάσεις. 

 

Αν πάλι θέλεις κάτι πιο mainstream, το Kaldi blend, 100% Arabica από Αιθιοπία και Κόστα Ρίκα, εύκολα γίνεται αγαπημένο σου όπως κι αν πίνεις τον καφέ σου. Θα το απολαύσεις σε έναν χώρο που φιλοξενεί τη βόλτα, τη δουλειά ή το διάβασμα, δίνοντας κάτι από τα χαρούμενα vibes του στην καθημερινότητά σου.

 

Ιπποκράτους 164, Αθήνα 215 5016950 

Facebook: KALDI Καφεκοπτείο 

Instagram: @kaldi_kafekopteio

Οδηγός Γεύσης