Το Kalimeres Bistro στο κέντρο της Aθήνας, στη γραφική γειτονιά του Ψυρρή, σε έναν πανέμορφο πεζόδρομο, έρχεται να κάνει τη διαφορά με την πρόταση ενός χώρου σε πολλά επίπεδα: τον εξωτερικό χώρο με τα μαρμάρινα μαύρα τραπεζάκια στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της οδού Τάκη, το ισόγειο με τη μεγάλη μπάρα, τον άνετο δερμάτινο καναπέ και το κεντρικό πάσο που δίνουν την αίσθηση πως βρίσκεσαι στο σαλόνι του σπιτιού σου, τον πρώτο όροφο με το μπαλκόνι, την ανοιχτή κουζίνα με την κεντρική ροτόντα και τους βελούδινους καναπέδες και την ταράτσα με τη θέα στο Αστεροσκοπείο Αθηνών και την πιο urban οπτική της πόλης, που δημιουργεί μια αίσθηση ιδιωτικότητας, αλλά ταυτόχρονα έντονα παρεΐστικο κλίμα.

 

Εδώ δίνουμε ραντεβού για τα φανταστικά κοκτέιλ και το υπέροχο brunch με παραδοσιακή στραπατσάδα πάνω σε φρέσκο ζυμωτό ψωμί, avocado toast και σπανακόπιτα σε κρουασάν.  Όμως το Kalimeres μας φέρνει στου Ψυρρή και για φαγητό, με οικείες μοντέρνες γεύσεις που επαναπροσδιορίζουν το κλασικό. Η sharing λογική είναι ιδανική για παρεΐστικες εξόδους, καθώς περνούν από το τραπέζι μας πιάτα που θα αφήσουν τους πάντες ικανοποιημένους.

 

Kalimeres Bistro
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Ο σεφ Δημήτρης Γιαννόπουλος δημιουργεί μια ποικιλία από ταρτάρ σολομού σε crispy rice, κουνουπίδι tempura, κανταΐφι κοτόπουλο με μαγιονέζα τρούφας αλλά και ριζότο σπανάκι με νιβατό και φιστίκι αιγίνης, για να σε γλυκάνει στο τέλος με ένα μοναδικό ρυζόγαλο με αφρό μαστίχας.

 

Σημειώστε ότι η σάλα του πρώτου ορόφου με την ανοιχτή κουζίνα είναι ιδανική για πριβέ βραδιές, ειδικά τις πολύβουες γιορτινές ημέρες. Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς δεν γίνεται να χάσεις το καθιερωμένο after shopping street party του Kalimeres με εορταστικό μενού και ποτά. Και σίγουρα η πρώτη μέρα του χρόνου θα ξεκινήσει απολαυστικά με το πρώτο brunch που θα καλωσορίσει το 2024!

 

Τάκη 14, 211 412 9537 

kalimeres.gr 

Facebook: Kalimeres 

Instagram: kalimeres.bistro

Οδηγός Γεύσης