Μπορεί να μιλάμε ατελείωτα για τον καφέ, τα χαρμάνια ή τις μονοποικιλίες του espresso, αλλά μάλλον ξεχνάμε ότι κάποτε αυτό που εννοούσαμε με τη λέξη «καφές» ήταν ένας αρωματικός ελληνικός με καϊμάκι, που ζέσταινε τη γεύση αλλά και την ψυχή σου.

 

Το Καλημέρες bistro στου Ψυρρή είναι από τα λίγα café της Αθήνας όπου ο ελληνικός διατηρεί έναν πρωταγωνιστικό ρόλο και ίσως το μοναδικό που τον σερβίρει σε διαφορετικές αρωματικές εκδοχές. Μάλιστα, αυτές οι προτάσεις δεν έχουν καμία σχέση με την προσθήκη τεχνητών σιροπιών, περισσότερο πρόκειται για κόκκους που έχουν καβουρδιστεί με τα αντίστοιχα έλαια ώστε να αναδεικνύουν τα μεθυστικά αρώματά τους. 

 

Καλημέρες bistro

 

Στον κατάλογο, λοιπόν, θα βρεις ελληνικό καφέ με μαστίχα Χίου, μπαχαρικά, βανίλια, κάρδαμο, τριαντάφυλλο και γαρίφαλο και θα τον απολαύσεις με παραδοσιακό κέρασμα λουκούμι Ικαρίας ή γλυκό του κουταλιού χειροποίητο. Το ίδιο προσεγμένος είναι και ο espresso που φτιάχνεται με ένα inhouse blend 100% Arabica από Βραζιλία, Κένυα και Γουατεμάλα και συνοδεύεται από αφράτο, μαμαδίστικο κέικ. 

 

Όλα αυτά μπορείς να τα απολαύσεις πλέον και στον κήπο-αίθριο που θα γίνει σημείο συνάντησης για όλο τον χειμώνα, αφού η γυάλινη, ανοιγόμενη οροφή κάνει αυτή την αυλή παντός καιρού. Το Καλημέρες bistro μοιάζει με το σπίτι ενός καλού φίλου που σε περιμένει για καφέ και «σουσού» σε μια γειτονιά της Αθήνας που μυρίζει παράδοση.

 

Τάκη 14, 211 4129537

Facebook: Kalimeres

Instagram: kalimeres.bistro

Οδηγός Γεύσης