Ο Καπλάνης (από το «καπλάνι» που σημαίνει αγρίμι) είναι ο κρητικός αγωνιστής που όλοι σέβονταν και αγαπούσαν. Αυτήν τη μικρή ιστορία τιμά το Καπλάνι παίρνοντας το όνομά του και με τις γεύσεις του αφηγείται όλη την παράδοση της Κρήτης αλλά και της Μεσογείου. Εδώ και χρόνια το εστιατόριο του Παγκρατίου είναι σταθερός προορισμός για καθημερινές βόλτες, κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια αλλά και καλέσματα για κάθε σημαντική μέρα που θέλουμε να ξεχωρίζει.

 

Η εμπειρία ξεκινά από την πρώτη στιγμή που μπαίνεις σε μια ατμόσφαιρα φιλική και οικεία σαν να βρίσκεσαι φιλοξενούμενος σε κάποιο κρητικό σπίτι. Κι επειδή η κρητική φιλοξενία πηγαίνει χέρι-χέρι με τη γεύση, ο σεφ Μανώλης Ρωμανάκης με τους συνεργάτες του Δημήτρη Σκαφίδα και Νίκο Λεχωνίτη καταφέρνουν να σου τα προσφέρουν και τα δύο απλόχερα. 

 

Τα πιάτα είναι από εκείνα που δεν ξεχνάς εύκολα γιατί σε γεμίζουν με ζεστασιά και με την αίσθηση της σπιτικής φροντίδας. Χειροποίητη μαραθόπιτα, μανιτάρια μαριναρισμένα, με στακοβούτυρο και διάφορα μυρωδικά, χοχλιοί μπουρμπουριστοί που τηγανίζονται εκείνη τη στιγμή με αρισμαρί και, φυσικά, στάκα με αυγά είναι κάποια από τα ορεκτικά του καταλόγου που θα σε κάνουν να θυμηθείς τη γεύση της μεσογειακής φύσης. 

 

Το Καπλάνι

 

Όσο για τα κυρίως, τι να πει κανείς; Πώς να μη σε μαγέψει το αυθεντικό γαμοπίλαφο με τρυφερό ζυγούρι, το οφτό αρνί φούρνου, το πρόβειο κότσι με πουρέ σελινόριζας ή τα χειροποίητα σκιουφιχτά από σιμιγδάλι, με κοτόπουλο, σάλτσα από σύγκλινο, κολοκύθι, ντοματίνια και ξηρό ανθότυρο; 

 

Αν σε όλα αυτά προσθέσεις τη γλυκόπιοτη τσικουδιά που έρχεται να συνοδεύσει το γεύμα σου, έχεις μια εμπειρία από εκείνες που απολαμβάνεις με όλες σου τις αισθήσεις και δεν τη βαριέσαι ποτέ.

 

Ευφρονίου 47, Αθήνα, 210 7211161 

www.tokaplani.gr

Facebook: To Kaplani

Instagram: tokaplani

Οδηγός Γεύσης