Το Κoru, σε μόλις ενάμιση χρόνο, έχει γίνει ήδη γαστρονομικό σημείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας καθημερινά ένα ατελείωτο ταξίδι γεύσεων βασισμένο στα προϊόντα που χαρίζει η ελληνική φύση κάθε εποχή.
Μέσα σε μια vintage modern ατμόσφαιρα, αυτό το μπιστρό που δημιούργησαν οι δυο φίλες, Κέλλυ Αλιμπινίση και Πελαγία Καραϊλή, καταφέρνει να σε κάνει να νιώσεις τη ζεστασιά που εκπέμπουν οι δυο δημιουργοί του και να σε καλωσορίσει σε μια εμπειρία casual dining που γίνεται καθημερινή συνήθεια.
Το μενού, βασισμένο στη μεσογειακή κουζίνα, συνδυάζεται τέλεια με τη λίστα των κρασιών, στην οποία περισσότερες από 70 ετικέτες παρουσιάζουν τον ελληνικό αμπελώνα και μάλιστα μια πλευρά του που δεν ήξερες μέχρι τώρα. Αυτό το pairing είναι μια πρόταση στην οποία θα σε ξεναγήσει με χαρά η ομάδα του Koru με sharing πιάτα που συνοδεύονται από το κατάλληλο κρασί, ιδανική επιλογή για τις after office βόλτες ή τα αυθόρμητα βραδινά ραντεβού στην πόλη.
Ανάμεσα στα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις από το μενού αυτής της εποχής είναι ο καπνιστός τραχανάς Αριδαίας με μους φέτας, μανιτάρια και πιπεριά chilly, τα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ τοπιναμπούρ αλλά και οι γαρίδες με τραγανό μπέικον προβατίνας και σος πορτοκαλιού. Καθώς το Koru τιμά τις ελληνικές γαστρονομικές συνήθειες, έχει να σου προσφέρει παρεΐστικες στιγμές με ένα ποτήρι τσίπουρο που μπορείς να συνοδεύσεις με τα κατάλληλα πιάτα, όπως η ρέγγα με μαύρους γίγαντες, η λευκή ταραμοσαλάτα με κρίταμο αλλά και μια σειρά από ωμά, όπως το ταρτάρ τόνου ή το αριστοτεχνικό σεβίτσε.
Το Koru, με σήμα τη σπείρα, έχει φέρει στη γειτονιά των 12 Αποστόλων τη δική του φιλοσοφία γεύσης, αισθητικής και αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας.
Oλύμπου 15, Θεσσαλονίκη, 2317 009600
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0