H Kυβέλη στην πλατεία Αγίου Γεωργίου είναι στέκι για όλες τις εποχές, αλλά ειδικά το φθινόπωρο έχει μια μαγεία που σε τραβάει σαν μαγνήτης. Τα τραπεζάκια που βγάζει έξω σε καλούν να απολαύσεις το ελληνικό κλίμα που μας δίνει χαρά και μας φτιάχνει τη διάθεση. Αν σε αυτό προσθέσεις και τις γεύσεις που ετοιμάζει ο σεφ Γιώργος Κόντας, έχεις τη συνταγή για μικρές στιγμές ευτυχίας.

 

Είτε έχεις όρεξη για ένα τσίπουρο με νόστιμα μεζεδάκια είτε θέλεις να απολαύσεις μια εστιατορική εμπειρία, το μενού της Κυβέλης δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ. Με τα πιάτα ημέρας που εμπνέεται ο σεφ ανάλογα με τα εποχικά υλικά, έχει πάντα να σου προτείνει μια νέα έκπληξη για να μη βαριέσαι να δοκιμάζεις νέες γεύσεις. Όσο προχωράμε στον χειμώνα, είναι must το μοσχαράκι με μελιτζάνες και κασέρι Μυτιλήνης αλλά και ο συγκλονιστικός κόκορας γεμιστός με πράσα και απάκι Κρήτης ή το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με ατζέμ πιλάφι.

 

Κυβέλη
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Η Κυβέλη ξέρει ότι η ψαροφαγία είναι κομμάτι της γευστικής παράδοσης, γι’ αυτό έχει πάντα θαλασσινές νοστιμιές. Ανάμεσά τους το τηγανητό λαβράκι με αυγοτάραχο Μεσολογγίου ή οι σουπιές σχάρας με μπασμάτι. Φυσικά, οι κολοκυθοκεφτέδες –σπιτικοί και μυρωδάτοι– παραμένουν σήμα κατατεθέν, όπως και το περίφημο χιουνκιάρ που συνοδεύει τα αποστάγματα ή το κρασάκι σου.

 

Όλα τα πιάτα της Κυβέλης έρχονται και στον χώρο σου μέσω Wolt, Box και efood, αλλά η οδός Επτανήσου παραμένει προορισμός για βόλτες από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Τώρα που μπορείς να κάνεις κράτηση και μέσω Ιnstagram ή site, είναι ακόμα πιο εύκολο να κλείσεις μια θέση σε αυτόν τον μικρό γευστικό παράδεισο!

 

Επτανήσου 15, πλ. Αγ. Γεωργίου, Κυψέλη, 210 8219406 

Facebook: Κυβέλη 

Instagram: kyveli_kypseli

kybeli.gr

Οδηγός Γεύσης