Το Κυψελάκι είναι ένα αληθινό νεο-καφενείο. Κι αν αυτός ο όρος σού είναι άγνωστος, πρέπει να βρεθείς σε αυτό το στέκι που δίνει το δικό του χρώμα στην κάθοδο της οδού Κυψέλης. Ο άνετος πεζόδρομος φιλοξενεί τα τραπεζάκια του, που με τη σειρά τους φιλοξενούν κάποιες από τις πιο οικείες στιγμές μας.

 

Από το πρωί θα δεις θαμώνες να απολαμβάνουν τον καφέ τους, κυρίως ένα φλιτζάνι αρωματικό ελληνικό που σε γυρίζει στο παρελθόν και στις αυθεντικές απολαύσεις. Ιδανικό συνοδευτικό ένα κομμάτι μυρωδάτης πορτοκαλόπιτας ή λαχταριστής σοκολατόπιτας που όχι τυχαία είναι best seller στο Κυψελάκι.

 

Καθώς πέφτει ο ήλιος, ο χώρος μετατρέπεται σε στέκι για μεζεδάκια, μπίρες και αποστάγματα, ανάλογα με την όρεξη. Το μενού είναι κλασικό και αγαπημένο, με πιάτα που θα μοιραστεί όλη η παρέα.

 

Κυψελάκι
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Πατατοσαλάτα με ελαιόλαδο, ρίγανη και μουστάρδα, ελαφριά και δροσερή, παραδοσιακός ντάκος με ντομάτα, φέτα, κάππαρη και ελιές, γεμάτος γεύση και άρωμα, σκουμπρί φιλέτο καπνιστό με πλούσια θαλασσινή γεύση και σπιτικά μπιφτεκάκια με δυόσμο είναι κάποιες από τις προτάσεις που σίγουρα θα απολαύσεις.

 

Για όσους προτιμούν το ποτό, η μπάρα στο Κυψελάκι σερβίρει ό,τι τραβάει η διάθεσή σου, από αγαπημένες ετικέτες αποσταγμάτων μέχρι δροσιστικά κοκτέιλ που θα σε κρατήσουν μέχρι αργά στη γειτονιά.

 

Η φιλική και παρεΐστικη ατμόσφαιρα σε κερδίζει αμέσως και εύκολα γίνεσαι θαμώνας σε αυτό το σημείο όπου ενώνονται τρεις δρόμοι, αλλά ταυτόχρονα ενώνεται και η έννοια του παραδοσιακού καφενείου με τη σύγχρονη εκδοχή του.

 

Ιθάκης 1 & Σποράδων 2, Κυψέλη,210 8831248

Facebook: Kypselaki

Instagram: kypselaki_

Οδηγός Γεύσης