Το όνομα «Le Pain Quotidien» έχει κατακτήσει εδώ και δεκαετίες όλο τον κόσμο με 260 σημεία σε 22 χώρες, σε 3 διαφορετικές ηπείρους. Η ιστορία που ξεκινά το 1990 στις Βρυξέλες, όπου ο νεαρός τότε σεφ Alain Coumont, απογοητευμένος από την ποιότητα των αρτοσκευασμάτων που έβρισκε, αποφάσισε να δημιουργήσει τον δικό του φούρνο για να προσφέρει ένα ψωμί ανώτερου επιπέδου, φτιαγμένο με τέσσερα μόλις υλικά: βιολογικό αλεύρι, νερό, αλάτι και υπομονή.
Tο Le Pain Quotidien δεν θα μπορούσε να λείπει από τη γευστική σκηνή της Αθήνας. Θα το βρεις πλέον στην Ιοφώντος, να ανοίγει από νωρίς τις πόρτες του μοιράζοντας ευωδιές από φρεσκοφουρνισμένα καρβέλια σε όλη τη γειτονιά, ενώ οι βιτρίνες του γεμίζουν καθημερινά από λαχταριστές δημιουργίες viennoiserie και προτάσεις πρωινού ή brunch που βασίζονται σε ποιοτικά, φρέσκα υλικά εποχής.
Ένας χώρος φωτεινός και άνετος, με τραπεζάκια που φιλοξενούν τόσο τον πρωινό βιαστικό καφέ πριν από τη δουλειά όσο και τα παρεΐστικα ραντεβού για brunch ή μεσημεριανό διάλειμμα από τη δουλειά. Εδώ μπορείς να απολαύσεις έναν συνδυασμό γεύσεων σαν να διαλέγεις από έναν προσεγμένο μπουφέ γαλλικού ξενοδοχείου και να δημιουργήσεις τη δική σου γευστική εμπειρία.
Χορταστικές συνταγές με αυγά αλλά και φανταστικά tartines - open sandwiches με διαφορετικούς συνδυασμούς υλικών –στα must try η Green Scramble Tartine με φρυγανισμένο βιολογικό ψωμί κάνναβης, γουακαμόλε, αυγά scrambled, κρέμα τυριού και ντομάτα–, Croque Monsieur με φρυγανισμένο βιολογικό προζυμένιο ψωμί αλλά και προτάσεις με flatbread, όπως η χορτοφαγική με κρέμα μανιταριών, ψητά λαχανικά και μοτσαρέλα. Τα σαντουιτσάκια του Le Pain Quotidien, που είναι ιδανικό brunch on the go, ξεχωρίζουν χάρη στα διαφορετικά ψωμάκια που περιβάλλουν τα ολόφρεσκα υλικά, από τσιαπάτες και μπαγκέτες μέχρι μοναδικά μπριός ή ακόμα και κρουασάν σε αλμυρές εκδοχές.
Φυσικά, μια τέτοια πρόταση brunch έχει και τη γλυκιά της πλευρά, με χειροποίητες τάρτες και tartlet, μπάρες με γκρανόλα και δημιουργίες της γαλλικής ζαχαροπλαστικής, όπως μοναδικά εκλέρ, προφιτερόλ και λαχταριστά μακαρόν.
Δοκίμασε να ξεκινήσεις τη μέρα με έναν αρωματικό βιολογικό καφέ και μια αυθεντική amandine tart με κρέμα αμυγδάλου και κόκκινα φρούτα και δεν θα μπορείς να επιστρέψεις στις παλιές σου συνήθειες.
Φεύγοντας από το Le Pain Quotidien δεν γίνεται να μην πάρεις μαζί ένα ψωμάκι από εκείνα που φιγουράρουν στα ράφια και θυμίζουν ότι η αξία της γεύσης είναι να τη μοιράζεσαι γύρω από ένα τραπέζι με τους αγαπημένους σου.
Ιοφώντος 31, Αθήνα, 210 725 8533
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0