Από μόνη της η λέξη «λεμονανθός» μοσχοβολάει ελληνική φύση, χωριό, φιλοξενία και παράδοση. Θυμίζει εκείνο το «να σου βάλω μια τσάντα λεμόνια;» που έλεγε η γιαγιά όταν έφευγες από το χωριό.
Η Τζένη και ο Μιχάλης, δυο αδέλφια που μεγάλωσαν ανάμεσα στις λεμονιές του χωριού τους στο Αίγιο και στις νεραντζιές στα Πετράλωνα της Αθήνας, πήραν μια τσάντα λεμόνια και όλη την έμπνευση από την ιστορική οικογενειακή τους ταβέρνα στη γέφυρα του Τσαγρή και έφεραν σε μία από τις πιο παλιές, αρχοντικές γειτονιές του κέντρου την αγάπη που κληρονόμησαν από τη γιαγιά τους για το νόστιμο ελληνικό φαγητό που βγάζει μυρωδιές παράδοσης και αυθεντική φροντίδα.
Σε μια πέτρινη κατοικία από εκείνες τις παλιές, που κάθε γωνιά της διηγείται και μια ιστορία, στήνουν το δικό τους αφήγημα. Μια εμπειρία ελληνικών γεύσεων, βασισμένων στην παράδοση και στα ολόφρεσκα υλικά που έρχονται από περιβόλια της Αιγιαλείας. Κρέας, λαχανικά, ελαιόλαδο, κρασί και τσίπουρο, όλα από ντόπιους παραγωγούς, και φρέσκα ψάρια που ψαρεύονται στα νερά του Κορινθιακού συνθέτουν ένα μενού που μοσχομυρίζει σαν κήπος εσπεριδοειδών και ζεσταίνει όλες τις αισθήσεις με την οικειότητα που εκπέμπει.
Στις προτάσεις θα βρεις άκρως παραδοσιακές συνταγές, όπως το μελωμένο γιουβετσάκι, ο πληθωρικός μουσακάς ή τα μαμαδίστικα γεμιστά, αλλά και πιάτα που έχουν γίνει εμβληματικά του Λεμονανθού, όπως το μοσχαρίσιο συκώτι με ξινόγαλο Κρήτης, το ριζότο μανιταριών, το χταπόδι με φάβα ή η σταβλίσια μπριζόλα.
Όλα συνοδεύονται τέλεια με το απόσταγμα της επιλογής σου και οι στιγμές στον Λεμονανθό γίνονται μια γευστική απόδραση στο χωριό των παιδικών σου χρόνων, τότε που ανυπομονούσες να γευθείς την πιο αληθινή πλευρά της ελληνικής κουζίνας.
Τρώων 34 & Κυδαντιδών, Πετράλωνα, 210 3453522
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0