Όταν ακούμε «Ιταλία», οι αισθήσεις μας γεμίζουν αρώματα βασιλικού και εσπεριδοειδών, χρώματα που θυμίζουν ηλιοβασίλεμα στην Τοσκάνη και γεύσεις που ξυπνούν μνήμες από μακρινά ταξίδια. Στην καρδιά της Αθήνας, στον αριθμό 15 της οδού Καλαμιώτου, το Ma Che Vuoi σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στη ζωντανή ψυχή της Ιταλίας.
Με έμπνευση από το πάθος, τη ζωντάνια και την αυθεντικότητα της ιταλικής κουλτούρας, το Ma Che Vuoi δεν είναι απλώς μια spritzeria. Είναι ένας προορισμός όπου το aperitivo γίνεται μια καθημερινή γιορτή. Οι Ιταλοί γνωρίζουν πώς να ζουν την κάθε στιγμή, με αυθορμητισμό και χαρά, από τον τρόπο που συνομιλούν έντονα με τα χέρια μέχρι το πώς μοιράζονται γεύσεις γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο φίλους.
Από το πρώτο spritz μέχρι την τελευταία μπουκιά, κάθε εμπειρία εδώ αφηγείται μια ιστορία. Ο φούρνος που δεσπόζει στη σάλα, δημιουργεί πίτσες που ψήνονται μπροστά σας, με ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης ναπολιτάνικης φιλοσοφίας, που ετοιμάζεται καθημερινά και συνδυασμούς υλικών που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα αλλά και την αυθεντική ιταλική γαστρονομία, όπως τα φημισμένα San Marzano ντοματίνια που αποτελούν τη βάση για τις χειροποίητες σάλτσες μας. Κάθε γεύση είναι ένας φόρος τιμής στις παραδόσεις, αλλά και στις σύγχρονες ιταλικές τεχνικές.
Φυσικά, το aperitivo αποκτά τη δική του ξεχωριστή θέση με μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα από αυθεντικά ιταλικά spritz που αποτυπώνουν την ψυχή της Ιταλίας σε κάθε γουλιά. Από το κλασικό Aperol Spritz με την ιδανική ισορροπία γλυκύτητας και πικράδας, μέχρι δημιουργικές παραλλαγές που αναδεικνύουν φρέσκες νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων, κάθε cocktail αφηγείται μια ιστορία παράδοσης. Συνοδευτικά, θα βρείτε μια εκλεκτή συλλογή από κρασιά που έρχονται απευθείας από φημισμένους ιταλικούς αμπελώνες — από το Piemonte και την Toscana μέχρι τη Σικελία. Κάθε φιάλη επιλέγεται με γνώμονα τη μοναδικότητα του terroir, ώστε να απολαμβάνετε αυθεντικές γεύσεις και αρώματα που ταξιδεύουν τον ουρανίσκο σας στις πλαγιές της γείτονας χώρας.
Στο Ma Che Vuoi, η φιλοσοφία είναι ξεκάθαρη: όλα γίνονται χειροποίητα. Από τα αλλαντικά και το ψωμί μέχρι τα φρέσκα ζυμαρικά ημέρας, κάθε τι φτιάχνεται με αγάπη, σεβασμό στην πρώτη ύλη και έμφαση στην εποχικότητα. Τα άλευρα και τα τυριά εισάγονται απευθείας από την Ιταλία, ενώ το κρέας και το ψάρι προέρχονται από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς.
Ο σεφ πίσω από τη γεύση: Μάριος Ματζοράκης
Ο Μάριος Ματζοράκης, ένας σεφ που από τα πρώτα του βήματα ήξερε ότι η κουζίνα είναι το πεπρωμένο του. Τα πρώτα μαθήματα τα πήρε δίπλα στη μητέρα του, αλλά η επαγγελματική του πορεία τον οδήγησε σε κορυφαίες κουζίνες της Ελλάδας και της Γαλλίας.
Σε ηλικία μόλις 23 ετών, ηγήθηκε ως Chef de cuisine, στο Vigna Restaurant, εστιατόριο στη Νότια Γαλλία, μέσα σε έναν αμπελώνα, όπου διδάχθηκε τη σημασία της εποχικότητας και του σεβασμού στην πρώτη ύλη. Πλέον, πίσω στην Ελλάδα, ο Μάριος ηγείται της κουζίνας του Ma Che Vuoi με την ίδια φιλοσοφία: όλα να φτιάχνονται στο χέρι, με τις καλύτερες πρώτες ύλες και την απόλυτη φροντίδα.
Όπως λέει ο ίδιος: «Όταν ξεκινήσαμε με τους ιδιοκτήτες του Ma Che Vuoi, τον Άγγελο Μπούρα και τον Γιώργο Φιταγκορίδη (τους έχουμε ήδη γνωρίσει από το Kuko’s The Bar και το Louis Bistrot), ένα πράγμα ήταν ξεκάθαρο: Θα φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Από τα αλλαντικά, τα λουκάνικα, το ψωμί μέχρι τα φρέσκα ζυμαρικά, τις χειροποίητες σάλτσες και το ζυμάρι για την πίτσα».
Ζήστε το απόλυτο Dolce Far Niente
Στο Ma Che Vuoi, δεν θα απολαύσετε απλώς ένα ποτό ή ένα πιάτο. Θα ζήσετε την ουσία του Dolce Far Niente — τη γλυκιά τέχνη του να μην κάνεις τίποτα. Να χαλαρώνεις, να αφήνεσαι στη στιγμή, να ζεις χωρίς άγχος ή ενοχές.
Ετοιμαστείτε να «μιλήσετε με τα χέρια σας», να γελάσετε, να δοκιμάσετε και να αφεθείτε σε μια εμπειρία που τιμά την ιταλική κουλτούρα της απόλαυσης. Στο Ma Che Vuoi, κάθε γουλιά, κάθε μπουκιά είναι μια υπενθύμιση ότι η ζωή είναι όμορφη όταν τη ζούμε αργά, με ποιότητα και πάθος. Benvenuti!
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0