O Ευθύμης Γιαννάκας είναι ένας 27χρονος οικονομολόγος που τόλμησε να αφήσει πίσω του τα ασφαλή μονοπάτια της λογιστικής για να ακολουθήσει το πάθος του για τη γαστρονομία. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για το νέο street food spot της Σκύρου.
Το Manita Skyrian Street Food είναι μια γέφυρα μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας γαστρονομίας. Ο Ευθύμης, θέλοντας να τιμήσει τις ρίζες του, άντλησε έμπνευση από τη μαγειρική κουλτούρα του νησιού του και θέλησε να την αναδείξει μέσα από σύγχρονες τεχνικές. Αν σε αυτή την ιδέα προσθέσεις τη συνεργασία με τον αγαπημένο σεφ Ιωσήφ Συκιανάκη, έχεις ένα μενού που παντρεύει τη γεύση της παράδοσης με τη φρεσκάδα του σήμερα.
Στον πιο ζωντανό πεζόδρομο της Σκύρου, το Manita σε καλεί να απολαύσεις πρωτότυπα πιάτα, φτιαγμένα με τοπικές πρώτες ύλες. Είτε είσαι λάτρης του brunch που συνοδεύεται από φρεσκοαλεσμένο καφέ, είτε προτιμάς ένα βραδινό μεσογειακό πιάτο για να συνδυάσεις με το κοκτέιλ σου, αυτός ο χώρος θα σου προσφέρει ό,τι επιθυμείς με έναν τρόπο φιλικό, οικείο και ταυτόχρονα με όλη τη δροσιά που βάζει ο Ευθύμης στο όραμά του.
Όπως λέει ο ίδιος: «Το Manita γεννήθηκε από την επιθυμία μου να επαναπροσδιορίσω την κουλτούρα του street food. Θέλω ο κόσμος να γνωρίσει τη σκυριανή γαστρονομία μέσα από μια πιο σύγχρονη ματιά, χωρίς να χαθεί η αυθεντικότητα των γεύσεων».
Το εγχείρημα του Ευθύμη τιμά την παράδοση, αλλά κοιτά με τόλμη στο μέλλον κι αυτές οι ιδέες είναι που μπορεί να κάνουν καλύτερη και πιο νόστιμη τη ζωή μας.
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0