Tο παρφέ θα μου θυμίζει πάντα τα απογεύματα με τους γονείς. Εκείνοι έτρωγαν το παγωτό με την κρεμώδη γεύση και το φρουί γλασέ κι εμείς μια μπάλα σοκολάτα. Αυτές τις αναμνήσεις ξυπνάει το Μαραμπού, μόνο που το κάνει με έναν τρόπο εντελώς σύγχρονο, κρατώντας από το παρελθόν την αγνότητα της απόλαυσης. 

 

Το παγωτατζίδικο που λατρεύουμε στο Παγκράτι μάς έχει συνηθίσει σε γεύσεις πρωτότυπες και ανατρεπτικές, αλλά υπάρχει και μια άλλη πλευρά που μένει σταθερή αξία ανάμεσα στις επιλογές. Οι κλασικές γεύσεις που έρχονται από το παρελθόν εδώ επανασυστήνονται στην εκδοχή του απολύτως φυσικού παγωτού, χωρίς συντηρητικά ή έτοιμα μείγματα και με τα λιγότερα λιπαρά που χρειάζονται για μια λαχταριστή γεύση που σε δροσίζει αλλά δεν σε βαραίνει ποτέ.

 

Εδώ, λοιπόν, το παρφέ κρέμα δεν ξεπερνά τα 10% λιπαρά και η κρέμα κρύβει μέσα της ξηρούς καρπούς και κομμάτια από χειροποίητο γλυκό του κουταλιού –κεράσι, βύσσινο ή περγαμόντο–, ανάλογα με την έμπνευση του Ιγκόρ και της Βίκυς που πάντα παρουσιάζουν κάτι διαφορετικό για να μη βαριόμαστε, αλλά κυρίως για να μη βαριούνται οι ίδιοι. Το ίδιο λαχταριστό είναι και το παρφέ σοκολάτας γάλακτος και αν είσαι τυχερός θα πετύχεις κάποια από εκείνες τις συνταγές που κάθε τόσο δοκιμάζουν τα παιδιά, όπως το φανταστικό παρφέ καρύδας με κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς και κεράσια.

 

Μαραμπού

 

Για να μείνουμε στα κλασικά και αγαπημένα, δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις το καϊμάκι με βύσσινο –επίσης θυμίζει καλοκαιρινά απογεύματα στην ταράτσα των γονιών– αλλά και το εμβληματικό ανθόγαλα όπου η γεύση της απλότητας πείθει για την ανωτερότητά της ή τη φανταστική μόκα που βγαίνει σε διαφορετικές εκδοχές –σκέτη, με φουντούκια και μαρέγκες ή στρατσιατέλα. Η γενιά των ’90s –και όχι μόνο– θα συγκινηθεί με το κεράσι split (κρέμα κερασιού με κομματάκια σοκολάτας) που θυμίζει το περίφημο παγωτό σε μπανάνα το οποίο τρώγαμε παλιά.

 

Το Μαραμπού παραμένει ένα αυθεντικό παγωτατζίδικο –καμία άλλη ταμπέλα δεν είναι κατάλληλη– γιατί με τις γεύσεις του ξυπνά τις αναμνήσεις που αξίζουν στην αληθινή χαρά του παγωτού.

 

Αρχελάου 17, Παγκράτι 210 7247037

marabooicecream.gr 

Facebook: Maraboo Ice Cream 

Instagram: marabooicecream

Οδηγός Γεύσης