O δρόμος των εμπόρων που έρχονταν από την ανατολή με τις πραμάτειες τους. Αυτή είναι η έμπνευση για το όνομα Via Maris, του νέου μαγαζιού που ήρθε στο κέντρο της Αθήνας φέρνοντας μαζί του αρώματα από μπαχαρικά της Αιγύπτου, του Λιβάνου, του Μαρόκου και όλης της Μέσης Ανατολής. 

 

Πίσω από αυτό το concept βρίσκεται η αγάπη των ανθρώπων που μπορούν να μεταφέρουν ατόφια την ουσία αυτής της γαστρονομίας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν έναν χώρο που έχει τη δική του ταυτότητα και δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Με τις γεύσεις θα συνδυάσεις αποστάγματα που δημιουργούν μια εντελώς νέα έννοια, αυτήν της βερμουτερίας, φέρνοντας στη γειτονιά του Ψυρρή feelgood vibes που σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή. Η μακρόστενη είσοδος με τα τραπεζάκια οδηγεί στον χώρο όπου η ανοιχτή κουζίνα φτιάχνει έναν ιδιαίτερο κώδικα επικοινωνίας με τους επισκέπτες, ενώ η ξύλινη μπάρα τιμά την drinking πλευρά του Via Maris.

 

Via Maris: Ήρθε για να συστήσει τη φιλοσοφία της βερμουτερίας με πιάτα από την Ανατολή
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Μια λίστα από εξαιρετικά βερμούτ με καταγωγή από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία αλλά και την Ελλάδα σε καλεί να ανακαλύψεις αυτή την κατηγορία και να παραδοθείς στα φίνα τους αρώματα. Οι εξαιρετικές μείξεις, τα Vermouth Drinks, θα σε εκπλήξουν με τα αναπάντεχα χαρακτηριστικά τους, ενώ δεν λείπουν οι επιλογές σε εκλεκτές ετικέτες κρασιών, από αφρώδεις οίνους μέχρι dessert wines και ποικιλίες που τιμούν το ελληνικό terroir αλλά και προτάσεις από Γαλλία ή Ιταλία.

 

Η drinking ταυτότητα του Via Maris είναι σχεδιασμένη για να συνοδεύει εξαιρετικά τις προτάσεις των πιάτων που ετοιμάζει ο σεφ Λέβις Κοδημάη, π.χ. tapas για sharing που κοιτούν προς την Ανατολή. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η κατηγορία ωμοφαγικών προτάσεων όπως το ταρτάρ από φρέσκο ψάρι ή μοσχάρι, το αριστοτεχνικό sashimi ή τα οστρακοειδή με μια πικάντικη πινελιά. Δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις όσο περισσότερες γεύσεις μπορείς για να προκαλέσεις τον ουρανίσκο σου σε ένα πρωτόγνωρο γαστρονομικό ταξίδι: το μαροκινό φιλέτο ψαριού με χαρίσα, το κοτόπουλο με σουμάκ ή το scallop με κρέμα από κουνουπίδι είναι κάποια από τα πιάτα που μπαίνουν στη μέση και συνοδεύουν το ποτό σου σε ένα after office drink, μια χαλαρή βραδινή βόλτα ή μια εορταστική έξοδο στο κέντρο της πόλης.

 

Via Maris: Ήρθε για να συστήσει τη φιλοσοφία της βερμουτερίας με πιάτα από την Ανατολή
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Το Via Maris, «κρυμμένο» σε ένα μικρό στενό, μακριά από την πολύβουη καθημερινότητα του Ψυρρή, σε υποδέχεται σε μια μίνιμαλ ατμόσφαιρα με clean design, αλλά με όλη τη ζεστασιά που πρεσβεύει η φιλοξενία της Ανατολής. Εδώ ο χρόνος μετρά διαφορετικά, με γευστικές ιστορίες που φέρνουν το παρελθόν στο παρόν, προσφέροντας ένα μικρό καταφύγιο απόλαυσης που ξεχωρίζει από τον σωρό.

 

Μίκωνος 10, Ψυρρή 211 0080529

Instagram: Via Maris Athens

Οδηγός Γεύσης