Από τότε που έκανε την εμφάνισή του έχουν περάσει περίπου τέσσερα χρόνια –που δεν τα λες και πολλά– αλλά μέσα σε αυτά το Monkfish κατάφερε να γίνει συνώνυμο της εκλεκτής ψαροφαγίας, κάνοντάς την καθημερινή επιλογή γεύσης. Ένα στοίχημα καθόλου εύκολο, ειδικά όταν μιλάμε για το κέντρο της Αθήνας, όπου κάθε μυρωδιά θάλασσας απουσιάζει εντελώς και η γεύση του φρέσκου ψαριού δεν είναι κάτι που μπορείς να βρεις εύκολα.
Ο Φάνης Δανίκος, παρ’ όλα αυτά, δημιούργησε αυτό το στέκι για να φέρει τη θαλασσινή γαστρονομία σε νέα επίπεδα, προσφέροντας μια διαφορετική ματιά στο «comfort food». Οι θαλασσινές προτάσεις του Monkfish βασίζονται σε απόλυτα φρέσκες πρώτες ύλες με πρωταγωνιστές τις ψαριές από καΐκια που ξανοίγονται στα νερά της Χαλκίδας, της Εύβοιας, της Πρέβεζας, της Καλύμνου και της Λέρου. Αυτοί οι θαλασσινοί θησαυροί αναδεικνύονται σε κάθε συνταγή της κουζίνας προσφέροντας τη μοναδική νοστιμιά και τη φρεσκάδα τους.
Το concept βασίζεται στο ότι μπορείς να διαλέξεις μόνος σου το ψάρι ή τα θαλασσινά σου από το ψαράδικο του Monkfish που βρίσκεται ακριβώς δίπλα και χωρίζεται με μια μεσοτοιχία. Άλλωστε, η ομάδα του βρίσκεται χρόνια σε αυτόν τον χώρο και ξέρει καλά από φρέσκο ψάρι. Εκείνο που κάνει αυτή την εμπειρία μοναδική είναι πως ό,τι διαλέξεις μαγειρεύεται αριστοτεχνικά ενώ το μενού συμπληρώνεται με νέες δημιουργίες που έχουν την υπογραφή του σεφ Ηλία Γκίκα, ο οποίος φέτος αναλαμβάνει το γευστικό σου ταξίδι στις θάλασσες της Ελλάδας.
Ανάμεσα στα must try είναι το ταρτάρ τόνου με chili, lime, avocado, spicy miso και ελαιόλαδο, η ελληνική εκδοχή του fish ‘n’ chips, με φρέσκο ψάρι σε τραγανό κουρκούτι που συνοδεύεται από χειροποίητες πατάτες και σος ταρτάρ, αλλά και τα μοναδικά γιουβαρλάκια σφυρίδας με αυγολέμονο. Αγαπημένο πιάτο παραμένει το μπέργκερ τόνου με πίκλα κρεμμυδιού, μαρμελάδα ginger και spicy μαγιονέζα, που μπορεί να μετατρέψει ακόμα και τους πιο δύσπιστους σε φανατικούς λάτρεις του ψαριού, ενώ τις κρύες μέρες του χειμώνα η ψαρόσουπα είναι η τέλεια επιλογή.
Το Monkfish είναι ένα σημείο συνάντησης για όσους λατρεύουν τη θάλασσα και τις αυθεντικές γεύσεις της. Μια εμπειρία που χαρίζει απλόχερα ένα κομμάτι ελληνικής παράδοσης στην πιο ενδιαφέρουσα, μοντέρνα εκδοχή της.
Παπαδιαμαντο-πούλου 108, Ζωγράφου, 210 77 77 518
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0