Σε ένα επιβλητικό αρχοντικό του 19ου αιώνα, μέσα σε έναν καταπράσινο κήπο με ιστορία που ξεπερνά τον ένα αιώνα, το Monzù έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο εκλεπτυσμένους γαστρονομικούς προορισμούς της Αθήνας. Με τη μαγεία της ιταλικής κουζίνας και την ελληνική δημιουργικότητα να βρίσκονται στο επίκεντρο, το Monzù επαναπροσδιορίζει την έννοια του fine dining στην καρδιά της Κηφισιάς.
Από το 2020, με την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Γιάννη Λιόκα, αυτό το εστιατόριο έχει βάλει ψηλά τον πήχη, προσφέροντας πιάτα που δεν είναι απλώς γευστικές δημιουργίες αλλά ιστορίες γεμάτες συναίσθημα. Ο σεφ αντλεί έμπνευση από την παράδοση της Ιταλίας, διατηρώντας ταυτόχρονα την ελληνική γαστρονομική κληρονομιά. Οι πρώτες ύλες είναι εκλεκτές, με προέλευση από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, ενώ οι τεχνικές εκτέλεσης είναι υψηλής ακρίβειας, δημιουργώντας γεύσεις που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά.
Το ανανεωμένο dinner menu του Monzù αποτελεί πραγματική γιορτή γεύσεων. Στα ορεκτικά, το carpaccio μαγιάτικου με rhubarb και jalapeno ή το vitello tonnato με γλώσσα μοσχαριού και μαγιονέζα τόνου είναι ιδανικές επιλογές για να ξεκινήσεις την εμπειρία. Η νέα pinsa με βουβαλίσια μπουράτα, πέστο φιστικιού και μορταδέλα Bologna είναι ακαταμάχητη, ενώ οι σαλάτες, όπως η χειμερινή Panzanella με γλυκοπατάτα, μανταρίνι και γκοργκοντζόλα, φέρνουν τη φρεσκάδα της φύσης στο τραπέζι σου.
Τα ζυμαρικά, όπως τα Rigatoni alla Gricia με καπνιστή πανσέτα και πεκορίνο, ή το αυθεντικό Risotto alla Milanese με οσομπούκο και σαφράν, απογειώνουν την εμπειρία, ενώ οι επιλογές σε ψάρι και κρέας, π.χ. η τοσκανέζικη ψαρόσουπα Cacciucco και το Black Angus Rib Eye, είναι αληθινά αριστουργήματα.
Η εμπειρία ολοκληρώνεται με την προσεγμένη λίστα κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα αλλά και τα κοσμοπολίτικα κοκτέιλ, όπως το Negroni και το Americano, ιδανικά για pairing ή χαλαρές στιγμές πριν και μετά το δείπνο.
Λεωφ. Κηφισίας 317Β, Κηφισιά, 210 6200495
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0