Το Μorning bar επέστρεψε και τώρα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έλειπε τόσο καιρό από τη σκηνή της Αθήνας. Επειδή ο Γιώργος Σουμπάσης ήθελε να μας παρουσιάσει κάτι τόσο νέο και οικείο μαζί, όπου η άνεση του χώρου μπλέκεται με την απόλαυση των γεύσεων.
Όταν λέμε «γεύσεων» εννοούμε εκείνα τα επιλεγμένα πιάτα που παρέμειναν στο μενού μαζί με κάποιες ακόμα προτάσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, ενώ πίνεις έναν αρωματικό espresso Area 51 ή έναν ξεχωριστό φίλτρου –δεν συναντάς συχνά τόση προσοχή σε αυτή την κατηγορία– από διαφορετικά roasteries που εναλλάσσονται κάθε τόσο. Τα cinnamon rolls με το τυρί κρέμα είναι ακόμα από τα καλύτερα που θα δοκιμάσεις.
Η Μαρίνα Φαρασοπούλου –της οποίας το ταλέντο παραμένει επίσης σταθερή αξία στην κουζίνα του Morning bar– δημιουργεί και νέες γεύσεις που μοιάζουν να φτιάχτηκαν από τα χεράκια της μαμάς. Οι κρέπες με αλεύρι ολικής, το τυρόψωμο με τρία τυριά –ανθότυρο, μπάτζο, φέτα– που μυρίζει Ελλάδα και το τοστ με τυρί αλλά και αλλαντικά και χειροποίητη σάλτσα είναι το κολατσιό που λαχταράς όταν πεινάς, αλλά δεν βρίσκεις εύκολα μέσα στις περίπλοκες προτάσεις πρωινού που έχουμε συνηθίσει.
Το Morning bar στη νέα του εποχή καταφέρνει ακριβώς αυτό, να μας σερβίρει απλά πιάτα, φροντισμένα όσο πρέπει, ώστε να μας δίνουν τη χαρά του παιδικού κολατσιού. Όλα αυτά σε έναν χώρο με κλασικά στοιχεία, κυριολεκτικά «ευάερο και ευήλιο», με στρογγυλά τραπεζάκια που θυμίζουν οικογενειακές εξόδους από το παρελθόν. Αν σου έρθει να παίξεις με την κλασική ζαχαριέρα, μην αντισταθείς, είναι μέρος της εμπειρίας κι αυτό.
Ανδρούτσου Οδυσσέα 36, Κουκάκι
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0