Η Νερατζιά με τ’ όνομα που μυρίζει παλιά Αθήνα συνδυάζει το παρελθόν αυτής της πόλης με τη σύγχρονη άποψη περί γεύσης γι’ αυτό και παραμένει αγαπημένο στέκι από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην έχει έναν αέρα αρχοντιάς αυτό το γωνιακό café που συναντάς καθώς κατηφορίζεις τη Ζαν Μορεάς, ακριβώς εκεί όπου ο δρόμος συναντιέται με τη Βεΐκου; Σε αυτήν τη γειτονιά όπου οι νερατζιές ακόμα προδίδουν την ομορφιά μιας άλλης εποχής έχει τη θέση του αυτό το στέκι που εδώ και λίγο καιρό μεγάλωσε για να χωράει περισσότερους.

 

Ειδικά για τους πρωινούς τύπους η Νερατζιά είναι προορισμός –αξίζει να κάνεις και μια μικρή παράκαμψη στον δρόμο για τη δουλειά– προκειμένου να γευτείς έναν εξαιρετικό specialty coffee από μια ομάδα που ξέρει καλά τον καφέ και επίσης ξέρει ποιος είναι ο δικός σου καφές. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το να νιώθεις ότι κάποιος θα σου προσφέρει αυτήν τη μικρή ευχαρίστηση πριν καν τη ζητήσεις.

 

Νερατζιά
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Στη Νερατζιά θα βρεις και ένα φανταστικό brunch που την έχει κάνει γνωστή σε όλους τους foodies αλλά και σε εκείνους που απλώς εκτιμούν τις handmade γεύσεις ενός καλού πρωινού. Επιλογές γλυκές και αλμυρές που φτάνουν στο τραπέζι ή σε εκείνο το πάσο πίσω από το παράθυρο για να συνοδεύσουν τον καφέ σου και να σου φτιάξουν τη διάθεση. 

 

Το ίδιο οικεία και παρεΐστικη είναι η ατμόσφαιρα και τα βράδια που ζητάς ένα after office drink για να σβήσεις την ημέρα: κοκτέιλ, κρασί ή μπιρίτσα με ένα πιάτο από το comfort menu στον χώρο που έχουμε αγαπήσει και μας έχει αγαπήσει κι αυτός.

 

Ζαν Μωρεάς 6, 210 9243025

Facebook: Neratzia

Instagram: neratzia.gr

Οδηγός Γεύσης