H ιαπωνική και η περουβιανή κουζίνα συναντιούνται σε μια γαστρονομική πρόταση που έχει μέσα της όλη τη φρεσκάδα των ελληνικών πρώτων υλών, ενώ ταυτόχρονα σε ταξιδεύει στον πολιτισμό της Ασίας. Εκεί, οι Περουβιανοί μετανάστες της Ιαπωνίας επανεφηύραν την κουζίνα τους με τα υλικά της χώρας που τους φιλοξενούσε κι έτσι γεννήθηκε μια νέα fusion εκδοχή γεύσης.

 

Αυτή την εκδοχή, την τόσο ιδιαίτερη, φέρνουν στο κέντρο της Αθήνας ο executive chef Νίκος Ψηλός με head chef τον Κλαούντιο Μπαϊράμι. Και όχι μόνο την φέρνουν στις καθημερινές μας στιγμές αλλά και στις γιορτινές μέρες με ένα limited menu Wagyu A5 Kagoshima –το καλύτερο μοσχάρι στον κόσμο– που πρέπει να προλάβεις να δοκιμάσεις για να ζήσεις μια ξεχωριστή εμπειρία. Οι επιλογές που προτείνει το Nikkei Cueva είναι Wagyu A5 anticucho με μανιτάρια shiitake και βούτυρο shiitake, Wagyu A5 και φουαγκρά νιγκίρι με kabayaki sauce, Crispy tempura roll wagyu A5 tartare με χαβιάρι, Wagyu A5 sirloin steak που σερβίρεται με σάλτσα ponzu και Wagyu A5 tataki με καραμελωμένα φουντούκια και πραλίνα ponzu. 

 

Nikkei Cueva
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Εκτός από αυτές τις εξαιρετικές προτάσεις που μπορείς να βρεις κάθε μέρα, αλλά σε περιορισμένη ποσότητα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το Nikkei Cueva ετοιμάζει ένα μενού ιδιαίτερο για να καλωσορίσεις τον νέο χρόνο. Για αρχή θα απολαύσεις ένα ποτήρι σαμπάνια Deutz Brut Classic και θα ακολουθήσουν τα ορεκτικά με ψητό καλαμπόκι και βούτυρο shiso και τα tacos με tartare rubia και σάλτσα kimchi. Η σαλάτα είναι ένας συνδυασμός από καβούρι με mizuna, καβουρδισμένο σουσάμι και τραγανά κράκερ tapioca, ενώ τα εκπληκτικά nigiri και τα ορεκτικά σε οδηγούν στο κυρίως πιάτο. Εδώ οι σεφ έχουν ετοιμάσει μια επιλογή ανάμεσα σε σιγομαγειρεμένα short ribs με τηγανητό ρύζι και dover sole με βούτυρο τρούφας ponzu και πίκλες shitake. Το επιδόρπιο του πρωτοχρονιάτικου μενού είναι ένα φοντάν σοκολάτας με σάλτσα καραμέλας και παγωτό βανίλια.

 

Το Nikkei Cueva στήνει ένα γιορτινό τραπέζι που θα κάνει τη νέα χρονιά να ξεκινήσει με το βλέμμα στραμμένο στον πολιτισμό της Ανατολής και τις αισθήσεις γεμάτες από γεύσεις που αλλάζουν την εμπειρία του fine dining. 

 

Nikkei Cueva
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Ξανθίππου 10 & Δεινοκράτους, 210 7239366

Facebook: Nikkei Peruvian Resto-Bar 

Instagram: nikkeiathens

Οδηγός Γεύσης