Είναι ωραίο αυτές τις μέρες να πηγαίνεις στα γνώριμα στέκια σου και να τα βρίσκεις στολισμένα με τα γιορτινά τους, έτοιμα να σε υποδεχτούν σαν να μπαίνεις στο σπίτι κάποιου φίλου που έχει κάνει ετοιμασίες για τους καλεσμένους του.

 

Το Nolio, στα Μελίσσια, δεν έχει βάλει απλώς τα γιορτινά του αλλά ανοίγει τις πόρτες του καθημερινά για να σου προσφέρει τα αγαπημένα πιάτα της ιταλικής κουζίνας που δημιουργεί ο σεφ Ανδρέας Μούτσας αλλά και ένα εξαιρετικό μενού για τα γιορτινά ρεβεγιόν.

 

Nolio
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/LIFO

 

Για τις δύο ιδιαίτερες βραδιές του χρόνου το ιταλικό των βορείων προαστίων έχει δημιουργήσει μια σειρά από πιάτα που υμνούν το πνεύμα των γιορτών και ευχαριστούν τον ουρανίσκο. Την παραμονή των Χριστουγέννων η κάρτα ξεκινά με φοκάτσια και χειροποίητο βούτυρο λευκής τρούφας, σούπα από βιολογική κολοκύθα με κάστανα γλασέ και κρέμα μασκαρπόνε και συνεχίζει με ραγού μοσχαρίσιας ουράς και μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος που συνοδεύεται από πουρέ κίτρινου καρότου, μαύρες τρομπέτες, κοκκάρια και jus porto. Για το γλυκό φινάλε θα απολαύσεις ένα Μont Βlanc με montée βανίλιας, μαρέγκα, κάστανο, berries και sponge φουντουκιού.

 

Το ίδιο εντυπωσιακό είναι και το μενού του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν που ετοιμάζει ο σεφ του Nolio για να υποδεχτούμε τον νέο χρόνο: σούπα αγκινάρας Ιερουσαλήμ με φουαγκρά, αλμυρή πραλίνα φουντουκιού και λάδι εστραγκόν, λινγκουίνι με beurre black και τρούφα, strip loin με ψητή σελινόριζα, κρέμα μανιταριού, κάστανο, κανθαρέλες, χρυσή τρομπέτα και red wine jus. Το μιλφέιγ με montée σοκολάτας, κρέμα καραμέλας και φεγεντίνη κλείνει το γεύμα σου, αφήνοντας τη γεύση που θα θέλαμε να έχει όλο το 2024. Μια γεύση πλούσια και απολαυστική που μοιράζεσαι με φίλους στο αγαπημένο σου μέρος.

 

Π. Τσαλδάρη 32-34, 211 0134983

Ωράριο γιορτών: 24/12 13:00-00:00, 25/12 13:00-00:00, 26/12 15:00-00:00, 31/12 13:00-00:30, 1/1 13:00-00:00

Facebook: Nolio Restaurant 

Instagram: nolio.restaurant

Οδηγός Γεύσης