Μετά την επιτυχημένη πορεία του εστιατορίου του στη Ρόδο, ο σεφ Giovani Scaraggi μας υποδέχθηκε πριν από λίγους μήνες στο εστιατόριό του στα Άνω Πετράλωνα. H κομψή, comfort αισθητική της σάλας με την ανοιχτή κουζίνα δίνει τη σκυτάλη στη φιλόξενη αθηναϊκή αυλή που ανοίγει για τους θερινούς μήνες.
Ζητήσαμε από τον σεφ να μας πει δυο λόγια για το μενού και τι θα δοκιμάσουμε την καλοκαιρινή σεζόν στα τραπέζια του. Το μενού βασίζεται κυρίως στην εποχικότητα, όμως κάποια πιάτα που πρόλαβαν να αγαπηθούν παραμένουν σταθερές αξίες με μικρές, απαραίτητες προσαρμογές στα υλικά.
Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί και στην επιλογή αυτών των υλικών. Το μαγαζί έχει συνεργάτες που εξειδικεύονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες τροφών: τα μανιτάρια μαζεύονται με το χέρι από συλλέκτες μανιταριών, τα κρεατικά έρχονται από μικρό παραγωγό από την Πάρο, όλα τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι ημέρας, γι’ αυτό το μενού αναπροσαρμόζεται ανάλογα με την ψαριά, τα ψωμιά, το προζυμένιο και η φοκάτσια Νότιας Ιταλίας, ζυμώνονται εκεί καθημερινά.
Κάποιες από τις δημιουργικές επιλογές της καλοκαιρινής κουζίνας που θα μας οδηγήσουν μέχρι το Sole Giaguaro είναι το καρπάτσιο από ψάρι ημέρας με σάλτσα αχλαδιού και ζουμί αχηβάδας, τα φρέσκα χειροποίητα καπελέτι με οσομπούκο, φάρσα γκρεμολάτας, μασκαρπόνε και κρέμα παρμεζάνας, και η λαχταριστή πορκέτα.
Σε όλες τις κατηγορίες πιάτων υπάρχουν πάντα vegan και vegetarian επιλογές που ο σεφ αγαπά πολύ. Τις βλέπει ως πρόκληση, αφού θέλει να έχουν την ίδια νοστιμιά με τα υπόλοιπα πιάτα.
Ο pastry chef Παναγιώτης Λούπος κλείνει ιδανικά το γεύμα με γλυκά όπως το ρυζόγαλο με βερίκοκα και μαστίχα, ενώ ο σομελιέ Ορέστης Γκαρσία προτείνει από έναν κατάλογο με περισσότερες από 130 ετικέτες και πλούσιο σε αφρώδεις οίνους αυτό που ταιριάζει στις γεύσεις του κάθε πελάτη και των πιάτων που έχει επιλέξει.
Τρώων 66, Αθήνα, 210 3478008
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0