Ο Σκούφιας είναι το μοντέρνο καφενείο που συνδυάζει την παράδοση του παρελθόντος με τη σύγχρονη ανάγκη για χαλάρωση σε ένα φιλικό περιβάλλον όπου μπορείς να πας όπως είσαι. Αυτό το στέκι της Εμπεδοκλέους, ενός από τους πιο όμορφους πεζόδρομους του κέντρου, είναι αγαπημένο εδώ και χρόνια και παραμένει σταθερή αξία για μεζέδες, κρασάκι και αποστάγματα όταν ψάχνεις να δώσεις ραντεβού με την παρέα χωρίς πολλή σκέψη.

 

Εδώ, λοιπόν, στα τραπεζάκια του Σκούφια, θα απολαύσεις από το πρωί αρωματικό καφεδάκι με νόστιμες ομελέτες, μεσημεριανό ουζάκι με μεζέδες –must για την καλοκαιρινή βόλτα στην Αθήνα– και φυσικά βραδινές γεύσεις που συνδυάζονται με ένα δροσιστικό signature cocktail – γιατί, είπαμε, αυτό το καφενείο ξέρει πώς να αναβιώνει το παρελθόν, αλλά ξέρει και να στέκεται πολύ καλά στο παρόν.

 

Ο Σκούφιας: Παράδοση και σύγχρονη διασκέδαση στο καφενείο της Εμπεδοκλέους.
Η βόλτα στον Σκούφια παραμένει αξία αναλλοίωτη στον χρόνο.

 

Όλα αυτά σε ένα σκηνικό άκρως φιλικό όπου ξεχωρίζει η παρεΐστικη διάθεση και μοιάζει τόσο γνώριμο όσο οι καρτ ποστάλ που διαφημίζουν την Ελλάδα. Η μουσική έρχεται να συμπληρώσει την ατμόσφαιρα διακριτικά και ήσυχα για να μπορείς πάνω απ’ όλα να επικοινωνήσεις, να κουβεντιάσεις, να τσουγκρίσεις τα ποτήρια και να γευτείς ποικιλίες από μπίρες όπως ορίζει η ελληνική έννοια της διασκέδασης. 

 

Το φαγητό είναι μια ουσιαστική υπενθύμιση της κουζίνας μας με πιάτα όπως ο δροσερός ντάκος, το χταποδάκι ξιδάτο, οι παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες ή τα τρυφερά κρέατα που ψήνονται στη σχάρα και συνοδεύονται τέλεια από τις ταπεινές –αλλά πεντανόστιμες– τηγανητές πατάτες. Η ρακή Σητείας που φέρνει αέρα από Κρήτη στο Παγκράτι, οι επιλογές σε τσίπουρο και ούζο αλλά και το κρασάκι –μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε κάποια από τις ετικέτες ή να δοκιμάσεις το εξαιρετικό in house που είναι και βιολογικό– συμπληρώνουν τη βόλτα στον Σκούφια που παραμένει αξία αναλλοίωτη στον χρόνο.

 

Εμπεδοκλέους 9-13 , 215 5055849

Facebook

Instagram
 

Οδηγός Γεύσης