ADVERTORIAL
Σε μια από τις πολλές σπαρταριστές σκηνές του «Pulp Fiction» του Quentin Tarantino ο Vincent Vega (John Travolta) και ο Jules Winnfield (Samuel Jackson) προβληματίζονται, οδηγώντας στο αμάξι, για τις διαφορές του μετρικού συστήματος μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης, με τον πρώτο να αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων πως στο Παρίσι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος «quarter pounder» για ένα burger μιας και πολύ απλά, οι Ευρωπαίοι δεν ξέρουν τι σημαίνει αυτό (είναι το ένα τέταρτο της ουγκιάς, μόνο που στην Ευρώπη ζυγίζουμε σε κιλά και γραμμάρια).
Σε μια παράλληλη πραγματικότητα έξω από τη μεγάλη οθόνη, ένα νέο burger έρχεται σε πείσμα των ηρώων του «Pulp Fiction» να γεφυρώσει το τοπικό με το αμερικάνικο στοιχείο ανάμεσα σε δύο ψωμάκια. Και το όνομα αυτού, ALITI.Co. Πρόκειται για το νέο limited edition burger που θα βρείτε αποκλειστικά στα PAX Burgers. Τη συνταγή του υπογράφει ο Σταύρος Βαρθαλίτης, τον οποίο όλοι γνωρίσαμε μέσα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες, μιας και τον είδαμε να φοράει τον σκούφο του «MasterChef» ως νικητής της 4ης σεζόν του αγαπημένου σόου μαγειρικής.
Ένα από τα πολλά καλά του να δουλεύεις στο κέντρο είναι πως έχεις μια ανάσα από το γραφείο πολλές λαχταριστές γευστικές επιλογές. Έτσι, ένα μεσημέρι κατευθυνθήκαμε για το lunch break μας στα PAX Burgers της Αιόλου, έναν ήδη αγαπημένο προορισμό για ποιοτικό street food, για να αφήσουμε τον ουρανίσκο μας να αποφανθεί για τη νέα τους άφιξη.
Το ALITI.Co που έφτασε συνοδευόμενο από τραγανές, λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες στον δίσκο μας έχει πληθωρικό μέγεθος για να δημιουργήσει αυτό που λέμε «food coma». Βέβαια, καταφέρνει μέσα από την καλή ποιότητα των υλικών του να σε κρατάει μέχρι και την τελευταία μπουκιά.
Το ζουμερό και «γενναίο» μπιφτέκι από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά αγκάλιαζε μια τραγανή χοιρινή πανσέτα με ξεχωριστή καπνιστή γεύση που αναρωτιόμασταν από πού προκύπτει. Υπαίτια γι' αυτό ήταν η μπύρα και τα μυρωδικά στα οποία είχε «βουτήξει» πριν φτάσει στα χέρια μας. Βέβαια, οι γευστικοί μας κάλυκες ένιωθαν μερικά ακόμα καπνιστά twists που προσπαθούσαν να αναγνωρίσουν.
Το cheddar ωρίμανσης που είχε λιώσει πάνω στο μπιφτέκι ευθυνόταν εν μέρει για αυτή την αίσθηση, όμως το πραγματικό μυστικό κρυβόταν στην ketchup. Γι’ αυτήν, ο σεφ Σταύρος Βαρθαλίτης στράφηκε σε μια χαρακτηριστική ελληνική γεύση, αυτή της πιπεριάς Φλωρίνης ψημένης στη σχάρα. Και κάπως έτσι, έδωσε μια νέα πνοή σε ένα στοιχείο του burger που έχουμε συνηθίσει να απολαμβάνουμε στην στάνταρ εκδοχή του.
Επειδή βέβαια τα burgers αποτελούν μια κλασική αμερικανική παράδοση στο street food, ο δημιουργός του ALITI.Co ολοκληρώνει το signature burger του με μια χειροποίητη καπνιστή bacon jam που συμπληρώνει με μια ελαφριά γλύκα τη γευστική εξίσωση.
Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο κέντρο και θα λαχταρίσετε ένα burger με ολίγη από «made in Greece» ξέρετε πως τα PAX Burgers θα σας περιμένουν στην πολυσύχναστη Αιόλου. Φροντίστε βέβαια να μην αναβάλετε πολύ την επίσκεψή σας, μιας και το ALITI.Co του Σταύρου Βαρθαλίτη θα διατίθεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Βέβαια, μετά την πρώτη αυτή συνεργασία των PAX Burgers με μια γνωστή και ανερχόμενη υπογραφή της γαστρονομικής σκηνής, η συνέχεια είναι πολλά υποσχόμενη.
Περισσότερα PAX Burgers στην επίσημη σελίδα τους, το Facebook και το Instagram.
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0