Tο Okio είναι ένα από εκείνα τα διαμάντια της αθηναϊκής γευστικής σκηνής που τιμούν τη μεσογειακή παράδοση με κάθε τρόπο, όχι μόνο με τις συνταγές, τα φρέσκα εποχικά υλικά και τον συνδυασμό γης και θάλασσας αλλά και με τη φιλοσοφία του μοιράσματος που έρχεται να μετατρέψει την εμπειρία του fine dining σε κάτι απολύτως γνώριμο και οικείο.
Ο head chef Γιώργος Τσόλκας, με executive chef τον Παναγιώτη Γιακαλή και consultant chef τον Πέτρο Φωτείνη, δημιουργούν ένα μενού που απολαμβάνεις με όλες τις αισθήσεις και δεν περιλαμβάνει διλήμματα επιλογής, αφού όλα μπαίνουν στη μέση για να κάνεις κάθε φορά μια μικρή γευσιγνωσία. Η εποχικότητα των υλικών, οι premium πρώτες ύλες και οι δημιουργικοί συνδυασμοί συναντιούνται σε συνταγές που ενθουσιάζουν και ταιριάζουν με όλη την αίσθηση κομψότητας που αποπνέει ο χώρος.
Εκλεκτές κοπές εναλλάσσονται με ψάρια ημέρας για να μπορείς να γευτείς όλο το μεγαλείο της μεσογειακής κουζίνας και το ανανεωμένο μενού προτείνει για μία ακόμα φορά πιάτα που ενθουσιάζουν σε νοστιμιά και στήσιμο. Στα new entries θα βρεις το Flap Black Angus με γιαπωνέζικα μανιτάρια maitake, topinambur, τρούφα και miso, αλλά και ένα εξαιρετικό πιάτο με ψάρι ημέρας με chilli και πίκλες φινόκιο.
H ενημερωμένη λίστα με τα κρασιά προτείνει την κατάλληλη ετικέτα για να συνοδεύσεις το γεύμα σου ώστε να απογειώσεις αυτή την εμπειρία που δεν μπαίνει κάτω από καμία ταμπέλα. Το μενού, αν και δεν χωρίζεται σε κατηγορίες –κι αυτό μας κάνει να το λατρεύουμε– τελειώνει με τρεις προτάσεις γλυκών που ολοκληρώνουν την εκδοχή του Okio σχετικά με τη γαστρονομική απόλαυση. Μην παραλείψεις τη ναμελάκα με σοκολάτα dulcey, μακαρόν, πραλίνα φουντουκιού και miso. Κυρίως μην παραλείψεις να δοκιμάσεις μια εμπειρία γεύσης που, πάνω απ’ όλα, βασίζεται στην αυθεντικότητα της δικής της ξεχωριστής ταυτότητας.
Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Αθήνα, 210 3311436
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0