Το Οvio γράφει τη δική του ιστορία στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή με μια κουζίνα που φέρνει τις γεύσεις της Ιταλίας στη σύγχρονη καθημερινότητά μας. Κι όπως ακριβώς το μενού που υπογράφει ο Πάνος Ιωαννίδης γίνεται αυθόρμητη επιλογή για τις βόλτες στην πόλη, έτσι και την περίοδο των Χριστουγέννων θα βρούμε στο ιταλικό της Απόλλωνος προτάσεις που θα κάνουν τις γιορτές ξεχωριστές.
Η ατμόσφαιρα του Ovio, φιλόξενη και ζεστή, όπως αρμόζει στην κουλτούρα της γειτονικής χώρας, αλλά και στη δική μας επιθυμία, στολίζεται γιορτινά για να γίνει ακόμα πιο γοητευτική και φιλοξενεί τις εξόδους μας αυτές τις ιδιαίτερες μέρες. Δίπλα στα πιάτα που έχουμε αγαπήσει, όπως το μοσχαρίσιο ταρτάρ μπολονέζ –αριστοτεχνικό και φινετσάτο–, το ριζότο με σπαράγγια ή οι εξαιρετικές κοπές σαν το striploin από black angus, ο σεφ έχει ετοιμάσει και μια σειρά από πιάτα ειδικά για τις γιορτές, που ταιριάζουν στο κλίμα του ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Βελουτέ γαρίδας με ταρτάρ γαρίδας και φρέσκα βότανα, χτένι στα κάρβουνα με κρέμα από καμένο καλαμπόκι και καπελέτι με μοσχαρίσιο κρέας, μορχέλες και αφρό φουντουκιού είναι κάποιες από τις γιορτινές γεύσεις που θα απολαύσεις αυτές τις μέρες, μαζί με ένα γλυκό-έκπληξη που θα λατρέψεις.
Η πίτσα του Ovio παραμένει λατρεμένη και πρωταγωνιστεί σε κάθε περίσταση. Από μια κλασική Margherita που αναδεικνύει μέσα στην απλότητά της την ανωτερότητα των υλικών μέχρι την εξαιρετική Vitello tonnato που συνδυάζει δύο πιάτα της ιταλικής κουζίνας σε ένα, όποια κι αν διαλέξεις γίνεται αφορμή για να συναντηθούν οι παρέες στη μέση του τραπεζιού, τραβώντας ο καθένας το δικό του κομμάτι.
Οι ετικέτες κρασιού που συνοδεύουν τα πιάτα και τα γλυκά του Ovio ολοκληρώνουν μια εμπειρία γεύσης που σου θυμίζει ότι το πάθος και η αγάπη γι’ αυτό που προσφέρεις είναι πάντα το βασικό συστατικό της επιτυχίας.
Απόλλωνος 4, 211 4115755
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0