ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ούζο της Ποτοποιίας Πιλαβάς φτιάχνεται με μια ιδιαίτερη συνταγή, που το κάνει κάτι παραπάνω από ένα απλό ποτό- είναι μία παλέτα γεύσεων, αρωμάτων, έντασης, φρεσκάδας αλλά και τεχνικής. 

 

Πόσο μακριά πρέπει να πας στο χρόνο για να συναντήσεις την απαρχή και τον δημιουργό της μοναδικής αυτής γεύσης; Αρκετές δεκαετίες πίσω και τέσσερις γενιές πριν, στο μακρινό 1940, στη Χίο και μετά στην Πάτρα. Στο σταυροδρόμι δύο πόλεων με τεράστια ιστορία και τεχνογνωσία στην ποτοποιία, ο Νίκος Πιλαβάς με το ανήσυχο πνεύμα του έκανε την πρώτη του απόσταξη. Συνθέτοντας διαφορετικές κουλτούρες και παλιές αυθεντικές συνταγές και με πολύ καλά επιλεγμένες πρώτες ύλες, δημιούργησε ένα απόλυτα γευστικό, αρωματικό και ισορροπημένο ούζο, με τη δική του μοναδική, μυστική συνταγή.

 

Μυσταγωγία από ένα Ούζο τεσσάρων γενεών

 

Η συνταγή μιας ολόκληρης μυσταγωγίας

Τι το διαφορετικό είχε η συγκεκριμένη συνταγή; Αγάπη, μεράκι, υπομονή και επιλεγμένες πρώτες ύλες. Ο Νίκος Πιλαβάς δεν ήθελε να δημιουργήσει ένα ακόμα ούζο, αλλά ένα ούζο ξεχωριστό. Χρησιμοποίησε τις ιδανικές ποικιλίες γλυκάνισου και αστεροειδούς γλυκάνισου, μία ιδιαίτερη διαδικασία απόσταξης και παραμονή για τρεις μήνες στο καζάνι, για να δώσει στο Ούζο του τον επιπλέον χρόνο που χρειάζεται.

 

Έτσι γίνεται και τώρα. Για αυτό το ούζο Πιλαβάς, έχει πάντα, την ίδια απαλή, χαρακτηριστική και αυθεντική γεύση, που το διακρίνει.

 

Μυσταγωγία από ένα Ούζο τεσσάρων γενεών

 

Pilavas Ouzo Gold, το απόγειο της γεύσης

Διατηρώντας αναλλοίωτη για δεκαετίες την ιεροτελεστία της παλαιότερης αυτής οικογενειακής συνταγής που επανασυστάθηκε, και με την ίδια πάντα απαλή, αυθεντική, χαρακτηριστική γεύση, φτάνουμε στο σήμερα με το εξαιρετικό νέο Πιλαβάς ούζο Gold. Το απόγειο της γεύσης, η εξέλιξη της παράδοσης, με σταθερές τις αξίες που το ανέδειξαν.

 

Η πρόσμιξη πολλών καρπών στην απόσταξη όπως αστεροειδή γλυκάνισο, μάραθο, γλυκάνισο, κάρδαμο, κόλιανδρο, μαστίχα Χίου προσδίδει αυτή την γλυκύτητα που χρειάζεται στο τελικό προϊόν ώστε να μην απαιτείται προσθήκη ζάχαρης. Για να έχει βέβαια το κατάλληλο σώμα, γεύση και ανάδειξη όλων των αρωμάτων χρειάζεται αλκοολικός βαθμός 43,5 %. Και φυσικά η παραμονή του 4 μήνες στις δεξαμενές που έχει ως αποτέλεσμα το δέσιμο των γεύσεων και αρωμάτων.

 

Μυσταγωγία από ένα Ούζο τεσσάρων γενεών

 

Η τέχνη του τσίπουρου

Η αγάπη και το μεράκι για εξαιρετικές εμπειρίες εντοπίζονται και στη γεύση του Τσίπουρου Πιλαβάς, το οποίο έχει κερδίσει τους γευσιγνώστες του αποστάγματος αυτού. Και πώς να μην είναι έτσι, αφού αναγνωρίζουμε και σε αυτό κάτι ιδιαίτερο. Δύο εξαιρετικές ποικιλίες σταφυλιού από την Αχαϊκή γη προσδίδουν στο τελικό απόσταγμα μία τέλεια ισορροπημένη γεύση με πλούσια αρώματα, ιδανικό σώμα και απαλή γεύση. Ο Ροδίτης, με αρώματα βουτύρου και βανίλιας και το Μοσχάτο Αχαΐας, με αρώματα εσπεριδοειδών, γλυκιά και μεστή γεύση.

 

Η Ποτοποιία Πιλαβάς μας ταξιδεύει σε μια γευστική εξερεύνηση, όπου ο τοπικός χαρακτήρας παντρεύεται με σύγχρονες μεθόδους απόσταξης, φέρνοντας στο ποτήρι μας μια ολόκληρη εμπειρία γευσιγνωσίας, που αξίζει να βρείτε και να δοκιμάσετε.

 

Μυσταγωγία από ένα Ούζο τεσσάρων γενεών

 

Αναζητήστε ένα μπουκάλι Ούζο ή Τσίπουρο Πιλαβάς σε ενημερωμένες κάβες, για να γευτείτε την τέχνη του ούζου και του τσίπουρου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: pilavas

Οδηγός Γεύσης