Λέγεται Piu Verde και, πράγματι, πιο πράσινο δεν γίνεται. Ο αστικός κήπος που βρίσκεται στο άλσος Παπάγου απέχει μόλις 10 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και σε κάνει να νιώθεις ότι διακτινίστηκες σε ένα άλλο σύμπαν, εκεί όπου η φύση αποδεικνύει το μεγαλείο της και πόσο μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά μας. 

 

Σε ένα περιβάλλον με 1.000 διαφορετικά είδη φυτών και μια πανέμορφη λίμνη μπορείς να απολαύσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ ήρεμες στιγμές, νόστιμες γεύσεις, δροσιστικά ποτά και μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα που σε κάνει να ξεχνιέσαι.

 

Piu Verde
Φωτ.: Ιωάννης Κασκούτης

 

Ο πρωινός καφές σ’ αυτόν τον κήπο έχει μια άλλη γεύση. Μπορείς να τον συνοδεύσεις με λαχταριστά πιάτα πρωινού ή brunch –από γαλλικά κρουασάν μέχρι χορταστικές συνταγές αυγών– και να μείνεις για όσο θέλεις σε αυτήν τη μικρή όαση πριν συνεχίσεις την ημέρα σου στην πόλη. Άλλωστε, το μενού είναι μια all-day εμπειρία με επιλογές για κάθε γούστο που μπορούν να γίνουν ελαφρύ lunch break, να συνοδεύσουν ένα απογευματινό drink ή τη βραδινή βόλτα στον τεράστιο αυτόν κήπο. Η βόλτα στο Piu Verde είναι μια αυθόρμητη επιθυμία που αφορά όλους. Απολύτως kids friendly –υπάρχει καλύτερο σημείο για να παίξουν τα παιδιά από τη φύση;–, είναι ιδανική βόλτα για τις οικογένειες, τις παρέες αλλά και όσους συνοδεύονται από τον τετράποδο φίλο τους.

 

Στο εστιατόριο του Piu Verde, έναν χώρο διαφορετικό από το μπαρ, ο σεφ Λεωνίδας Σιώκος σχεδιάζει ένα ταξίδι στην ιταλική κουζίνα με πιάτα γαστρονομικά και άκρως οικεία, ξεχωριστές γεύσεις που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα των υλικών και την ιδιαιτερότητα της μεσογειακής μαγειρικής παράδοσης. Εκτός από τα ιδιαίτερα ζυμαρικά και τα antipasti που θα σε ενθουσιάσουν –να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τα αφράτα κεφτεδάκια polpettine με ρικότα και σάλτσα ντομάτας στον φούρνο–, το μενού περιλαμβάνει μια σειρά από πιάτα που θα απολαύσεις από την πρώτη μπουκιά.

 

Piu Verde
Φωτ.: Ιωάννης Κασκούτης

 

Must try η Tomahawk που μαρινάρεται σε μαύρη μπίρα με μέλι και θυμάρι και συνοδεύεται από ψητές πατάτες και μανιτάρια, αλλά και το ξεχωριστό Burger Italiano με μοσχάρι Black Angus, κρέμα τρούφας, ντομάτα, προβολόνε και prosciutto crudo. Οι ετικέτες κρασιού ή οι προτάσεις από το μπαρ συνοδεύουν το γεύμα σου, συμπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την εμπειρία. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτός ο χώρος φιλοξενεί κάθε είδους corporate event ή όποια εκδήλωση θέλεις να ξεχωρίζει και να κάνει τους καλεσμένους σου να χαρούν κάθε στιγμή.

 

Εδώ και 20 χρόνια το Piu Verde είναι προορισμός για να απολαύσεις στιγμές σε ένα φυσικό τοπίο που κάνει τη ζωή στην πόλη πιο ευχάριστη.

 

Piu Verde
Φωτ.: Ιωάννης Κασκούτης

 

Στρ. Παπάγου & Πεντέλης, άλσος Παπάγου, Μετρό Εθνική Άμυνα, 210 6546185

Facebook: PiuVerdePapagou

Instagram: piuverdepapagou

Οδηγός Γεύσης