Το σκηνικό του Πορτατίφ μοιάζει σαν να έχει βγει από ρομαντική κομεντί, με τα vintage αναπαλαιωμένα έπιπλα και τις μυρωδιές από τα φρέσκα γλυκά να τραβούν το βλέμμα σου στη μεγάλη αστραφτερή βιτρίνα όπου φιγουράρουν όλες οι γλυκές δημιουργίες, φίνες και λαχταριστές. 

 

Ο Τάσος Λύτρας έχει επιμεληθεί προσεκτικά όλες τις συνταγές, φροντίζοντας πάντα να χρησιμοποιεί εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες, ενώ η χειροποίητη φροντίδα και τα μυστικά της υψηλής ζαχαροπλαστικής συνδυάζονται για να προσφέρουν γλυκά αριστουργήματα στην πιο φρέσκια και πραγματικά νόστιμη εκδοχή τους. 

 

Αυτό το γλυκό σε εικόνα και γεύση στέκι είναι κλασικός καλοκαιρινός προορισμός για ένα λατρεμένο παγωτό. Άκρως χειροποίητο και ελαφρύ, το gelato του Πορτατίφ είναι πραγματικά νόστιμο και δροσιστικό, χωρίς παραπάνω γλυκύτητα απ’ όση χρειάζεται, για να δημιουργεί μια απολαυστική εμπειρία. Ανάμεσα στις γεύσεις που θα κερδίσουν την καρδιά σου είναι η ρικότα, το ρόδι, η ανάλαφρη βανίλια Μαδαγασκάρης με το μεθυστικό άρωμα από τον φυσικό λοβό, το φιστίκι από γνήσιο καρπό pistachio από τη Σικελία αλλά και το καπουτσίνο καραμέλα – ξεχωρίζει η γεύση του αυθεντικού ιταλικού dessert.

 

ΠΟΡΤΑΤΙΦ

 

Στο Πορτατίφ όλα τα γλυκά είναι φτιαγμένα με φροντίδα και σερβίρονται σε vintage σερβίτσια, σαν κι εκείνα που ακόμα βγάζει η θεία σου όταν της κάνεις επίσκεψη. Δεν γίνεται να αντισταθείς στα γαλλικά αφράτα κρουασάν που είναι γεμισμένα με πεντανόστιμες πραλίνες, στα χρυσαφένια cinnamon rolls με αρωματική  κανέλα, στα μαλακά cookies με πλούσιες γεύσεις και σ’ ένα σωρό άλλες προτάσεις που ταιριάζουν άψογα με το specialty χαρμάνι καφέ του Πορτατίφ. 

 

Στο μινιόν στέκι της Σίνα απολαμβάνουμε και φέτος δροσιστικές γεύσεις παγωτού που κάνουν τα απογεύματα στην Αθήνα να μοιάζουν πιο όμορφα.

 

Σίνα 21, 210 3621866 

Facebook: portatifcafe

Instagram: portatifcafe

Οδηγός Γεύσης